Sport

2007.03.29. 02:28

Vép és Vasszécseny nyert

Lukácsháza (gz) - A férfiaknál Vép, a nőknél Vasszécseny csapatának sikerét hozta a Kis települések sportversenyeinek megyei sakkdöntője.

Gergácz Zoltán

A helyi művelődési ház adott otthont a Kis települések sportversenyei versenysorozat megyei döntőjének sakk sportágban. A férfiak 8 csapatos, körmérkőzéses küzdelmében kiemelkedett a Vép és a Bük gárdája: végig ádáz csatát vívtak a bajnoki címért. Kettejük egymás elleni párharcát - nem kis meglepetésre - magabiztosan nyerte a Bük 3,5:0,5 arányban. Később viszont, Lukácsháza ellen beleszaladtak egy ugyanilyen arányú vereségbe. Olimpiai pontszámítás lévén, mivel a többi találkozón a vépiek nagyobb arányban nyertek, így a végén ők örülhettek. A nőknél a vasszécsenyieknek nem akadt riválisuk, valamennyi mérkőzésüket megnyerték. Végeredmény, férfi: 1. Vép (Kálmán László, Tolvaj Dezső, Őri Tamás, Hőbér András, Tóth Zoltán) 20,5 pont, 2. Bük 20, 3. Sé 15, 4. Pankasz 14, 5. Lukácsháza 13,5, 6. Vasalja 12, 7. Tanakajd 11, 8. Jánosháza 6. - Női: 1. Vasszécseny (Horváthné Pungor Ágnes, Kovácsné Pungor Zsuzsa, Szandiné Pungor Kornélia) 11 pont, 2. Táplánszentkereszt 8, 3. Lukácsháza 7,5, 4. Vép 2,5, 5. Csákánydoroszló 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!