Sport

2007.06.21. 02:29

Két sakkérem

Debrecen (gz) - A tíz vasi indulóból ketten végeztek dobogós helyen a diákolimpia sakk egyéni országos döntőjében: Rapport Richárd arany-, Gergácz Attila bronzérmes lett.

Gergácz Zoltán

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a cívisváros volt a házigazdája a sakk diákolimpia országos döntőjének, amelynek a Tóth Árpád Gimnázium adott otthont. A nyolcfordulós versenyen a hat korcsoportban 144 leány és 155 fiú indult. A 2x30 perces játékidejű partikon megyénket tízen képviselték. A II. korcsoportos fiúknál Rapport Richárd (Dési Huber István Általános Iskola) rajt-cél győzelmet aratva 7,5 ponttal, egy pont előnnyel lett korosztálya legjobbja. Mindössze egy döntetlent engedélyezett riválisainak. Az V. korcsoportos fiúknál a 6. helyen kiemelt Gergácz Attila (Gépipari és Műszaki Informatikai Szakközépiskola) jó hajrájának köszönhetően 5,5 pontot gyűjtött, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Vasi eredmények. I. kcs. 16. Szakasics Emese (Paragvári) 4 pont, ill. 9. Kiss Bálint (Bolyai) 4,5. II. kcs. 6. Gombos Bettina (Dési) 5, ill. 1. Rapport Richárd (Dési) 7,5. III. kcs. 4. Doma Brigitta (Dési) 5,5, ill. 8. Makk Róbert (Dési) 5. IV. kcs. 23. Rónai Lilla (Simon, Olad) 1, ill. 7. Németh Dénes (Hatos, Vép) 5. V. kcs. 3. Gergácz Attila (Gépipari) 5,5. VI. kcs. 10. Takács Gergő (Gépipari) 4,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!