Sport

2007.07.21. 02:29

A nagymester nagy menetelése

Oberwart (gz) - Akárcsak az idei drezdai Eb-n, ismét nagyot alkotott Héra Imre, a Haladás VSE sakkozója. A 20 nagymestert is felvonultató 184 fős versenyen a legjobbnak bizonyult.

Gergácz Zoltán

Az idei év minden bizonynyal az egyik legsikeresebb szezonként vonul be Héra Imre emlékkönyvébe. A Haladás VSE sakkcsapatához ebben a szezonban igazolt játékos fantasztikusan nagyot alkotott. Az előkelő, 6. helyen végzett gárdában az éltáblán (vagy a másodikon) játszva veretlen maradt. A következő dobása a drezdai Eb-n volt. A 168 nagymestert felvonultató, több mint négyszáz fős mezőnyben a 11 partiból 7,5 pontot szerezve (10 nagymesterrel játszott!) teljesítette a nagymesteri (GM) normát és Élő-pontjai számát 33-mal(!) növelte. Idei teljesítményére a koronát a napokban zárult Openoberwart versenyen sikerült feltennie, amelyen csapattársa, Kovács Gábor is indult. Héra végig az élen haladt, s a tiszta elsőséghez az utolsó fordulóban már a döntetlen is elegendő lett volna számára. Ám ő - mint minden partiban - nyerni akart. Veszített, így beérték. Az igen erős, 20 nagymestert felvonultató mezőnyben 13. kiemeltként 7 ponttal a verseny holtversenyes első, majd jobb Buczholczának köszönhetően a győztese lett. És újabb Élő-pontokkal (14,7) gyarapodott. Kovács Gábor 6,5 ponttal az igencsak előkelő 10. helyen zárt. A verseny erősségére jellemző, hogy az első hat helyen mind GM végzett és a tavalyi győztes grúz Shengelia (2572) csak a 23. lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!