Sport

2008.01.16. 03:29

Megmozgatni az állóvizet

Szombathely - Új színfolt került a vasi sportpalettára, amikor tavaly megalakult a Vas Megyei Motorsport Egyesület. Az egyre több tagot számláló egyesület az idén már versenyzőket indít országos futamokon, és három állomásból álló vasi versenysorozatot tervez.

Tóth Gábor

- Mindössze 14 fős létszámmal alakultunk, egy-két versenyzőnk már rajthoz is állt tavaly néhány ob-futamon - folytatta az elnök. - Ma már 36 fős a tagságunk, és a terveink szerint az idei szezonban legalább hat licenccel rendelkező versenyzőnk vesz részt a különböző kategóriák országos futamain. A legtehetségesebb versenyzőinknek igyekszünk anyagi támogatást is nyújtani, hiszen a motorsport költséges hobbi. Beindítottuk az endurósulinkat, egyelőre 10-15 fiatal tanulja a terepmotorozás alapjait. Van egy merész tervünk is, az idei esztendőben szeretnénk ala-posan feltérképezni a vasi endurós társadalmat, egyfajta tehetségkutatást végzünk. Egy három állomásból álló megyei bajnokságot tervezünk: Kőszegen, Csákánydoroszlóban és Szombathelyen rendezünk versenyt. A sorozatunk iránt meglepően sok baráti társaság érdeklődik - a legkülönbözőbb korosztályokból.

- Sajnos a megyében kevés az igazán minőségi pálya - vélekedett Szij Tibor. - Ezért is volt fontos, hogy az egyesület a várostól két évre üzemeltetésre megkapta a Szabadidőközpontot - reményeim szerint ez egy hosszú távú, gyümölcsöző együttműködés első lépése. Négy hónap kemény munkával országos viszonylatban is remek pályát alakítottunk ki. De beszéljenek a számok, a tények: a ga-zos, szemetes, törmelékes terület helyén az idén már 1880 méter hosszú, 6 méter széles motocross pálya, hozzá kapcsolódó 600, valamint 800 méteres endurós szakasz, 8000 négyzetméteres bemelegítő pálya, 80 autó befogadására alkalmas depó, közel 200 autónak elegendő parkoló várja a látogatókat. Ha a kiszolgáló létesítmények is elkészülnek, akkor akár országos versenyeknek is otthont adhatunk.

- Izgatottan várjuk az idei esztendőt, szeretnénk növelni taglétszámunkat, remélem, sikerül megmozgatni a motorsport állóvizét Vas megyében - zárta szavait Szij Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!