Sport

2008.04.19. 02:29

Nemzetközi sakurás érmek

Pécs (vas) - A 15. alkalommal megrendezett nemzetközi shotokan karate-kupán a Sakura KSE mind a négy versenyzője dobogóra állhatott.

Vastag Nándor

Közel 150 induló tette próbára tudását az immár hagyományos pécsi versenyen, melyen magyar résztvevők mellett szlovák, román, szerb és francia karatékák is indultak. A színvonalas, jó mérkőzéseken a szombathelyi Sakura KSE-t négy fő képviselte, akik katában - formagyakorlat - és kumitéban - küzdelem - is remekül szerepeltek. A 14-15 éves lányoknál Katona Melinda kumite aranya mellé egy kata bronzérmet szerzett. Ugyanebben a korosztályban a fiúknál Kirják István mindkét versenyszámban a döntőbe jutott, ám ott ellenfelei jobbnak bizonyultak nála, így be kellett érnie két második hellyel. A 10-11 éves lányok között Katona Evelin is duplázott. Formagyakorlatban és küzdelemben is elvesztette az elődöntőket, de a bronzmérkőzéseken győzni tudott. Nagy Szabolcs sem maradt érem nélkül, a 18-19 évesek mezőnyében kumitéban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!