Sport

2008.04.04. 02:29

Ultramaratont teljesítettek

Siófok (vas) - Az első alkalommal megrendezett BSI-Balaton Szupermaraton 195,4 kilométeres távját a szombathelyi Lehner Csabáné és a Savaria csapata is teljesítette.

Vastag Nándor

A Siófokról induló - és oda visszatérő - négynapos ultramaratoni futóversenyen egyéniben 60 atléta, csapatban 80 négyfős váltó állt rajthoz. A majd 200 kilométeres, Balatont megkerülő viadal teljesítése a gárdáknak annyiban volt könnyebb, hogy egy nap csak három sportolónak kellett futnia, tehát a negyedik csapattag pihenhetett. Az igazán emberpróbáló megmérettetés első napján 46,6, a másodikon 52,9, a harmadikon 43,6, a negyediken 52,9 kilométert kellett teljesíteniük a résztvevőknek, s a célba érkezést követően mindenki emlékérmet kapott. Végeredményben a szombathelyi Lehner Csabané az N/3-as kategóriában - 40 év felettiek - 20 óra 42 perces idővel másodikként végzett. A csapatok között N/3-ban - 137 év összeadott életkor felettiek - a Savaria Jenei Mária, Söjtöry Elvira, Schröder Adrienn és Bogdán Krisztina összetételben 18 óra 11 perces idővel harmadik helyen fejezte be a maratoni versengést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!