Sport

2008.05.16. 02:29

Ezüstérmes a CVSE

Celldömölk - A Lombard-BVSC gárdája magabiztosan, 6:1-re nyert a férfi asztalitenisz extraliga zárófordulójában a CVSE-Mávépcell Vörsas ellen, így a fővárosiak ünnepelhették a bajnoki címet, a celliek pedig az ezüstérmet.

Gergácz Zoltán

Celldömölki VSE-Mávépcell Vörsas-Lombard-BVSC 1:6. - Celldömölk, 200 néző, extraligás férfi asztalitenisz-mérkőzés, vezette: Kátai, Hant.

Páros: Lindner, Marsi-Jakab, Zwickl 2:3 (-10, -9, 3, 6, -8). 0:2-ről állt fel a vasi páros, és a negyedik szettben Zwickl türelmetlensége miatt - aki sok labdát elütött -, sikerült egyenlíteni. A döntő szettben viszont a vendégek elhúztak 0:7-re, és nem volt már esély (0:1). Egyéni, 1. forduló: Fazekas-Nagy 0:3 (-9, -6, -4). Nagy tudás- és rutinkülönbség miatt mindenki Fazekas győzelmét várta. Nagy viszont felnőtt a feladathoz, és esélyt sem adott a celli pingpongosnak (0:2). Marsi- Zwickl 1:3 (8, -9, -9, -6). A balkezes Marsi jó szerváinak és elsősorban tenyereseinek köszönhette az első szettbeli győzelmét. Aztán fordult a kocka; a másodikban ugyan még 3:1-re vezetett, de ezt követően csak futott az eredmény után az ötszörös korosztályos Európa-bajnok ellen (0:3). Lindner-Jakab 0:3 (-9, -10, -7). Az őszi találkozón Lindner nyert simán 3:0-ra, most a jó formában levő Jakabnak sikerült visszavágnia (0:4). 2. forduló: Fazekas- Zwickl 0:3 (-5, -6, -9). Kisebb szóváltás vezette be a találkozót, ugyanis a fővárosi játékos késett, és letelt a várakozási ideje. A nézőtérről többen az ilyenkor szokásos mérkőzéselvételt követelték, de nem jártak sikerrel. A találkozót a szétszórtan játszó Fazekas ellen Zwickl könnyedén hozta (0:5). Lindner-Nagy 3:1 (8, -8, 9, 9). Lindner az első szettben 2:5-ről fordított. A harmadikban újra magára talált, és végig vezetve, de nagy küzdelemben nyert (1:5). Marsi- Jakab 1:3 (-7, 6, -9, -9). Látványos csatát vívott a két játékos. Jakab tenyerese és fonákja is villámgyors volt, ráadásul a döntő poénoknál Marsitól a szerencse is elpártolt (1:6). Az első nagy pofon Fazekas vereségével jött, sajnos utána a többi. 0:3-nál már mindenki tudta, hogy ez a hajó elment. A fiatalság diadalmaskodott a nagyobb rutin felett. - Győzött: Lindner, illetve Jakab 2, Zwickl 2, Nagy 1, Jakab- Zwickl páros.

A mérkőzés után megtartották az ünnepélyes díjkiosztót. A bajnoki aranyat a BVSC-sek, az ezüstöt a celliek nyakába akasztották, míg a bronzérmes az újonc Büki TK-Gyógyfürdő gárdája lett. Összességében ez nagy siker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!