Sport

2008.05.24. 02:29

Magyar siker a nyitányon

Szombathely - Egy könnyed, 3:0-s spanyol győzelem és egy 3:1-es, de összességében magabiztos magyar siker volt a 33. Vodafone Savaria-kupa nemzetközi női röplabdatorna első napi mérlege.

Horváth Erika

Spanyolország-Szlovákia 3:0 (17, 25, 18).

A folytatásban a jövő heti Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott a finnekkel csapott össze.

Magyarország-Finnország 3:1 (-23, 19, 17, 18). - Szombathely, Arena Savaria, 200 néző, vezette: Mezőffy, ifj. Juhász.

Magyarország: Meléndez-Pál, HORVÁTH, KOVÁCS E., Héjjas, Pethő, Filipovics. Csere: VATAI (liberó), Bognár, Dégi, KATONA, NAGYNÉ, Kovács T. Szövetségi kapitány: Ludvig Zsolt.

Finnország: LINNARINE, Hkkinen, Pihlajamki, Oksala, ESKO, Havunen. Csere: Havunen (liberó), Hmlinen, Korhonen, Etelaho. Szövetségi kapitány: Siivonen Marko.

A mérkőzés előtt búcsúztatták a válogatottól Mátrai Beát.

Fej fej mellett kezdett a két csapat, de míg a magyarokra a nyitásfogasában és feladásban is inkább a pontatlanság volt jellemző, a finnekre az egység és lendület - öt ponttal is el tudtak húzni a vendégek (12:17). Egy-két pontra sikerült felzárkózni, de a játszma megérdemelten a finneké lett (23:25). A második szettben egyre összeszedettebbek és magabiztosabbak lettek a magyarok, s kezdett kidomborodni a két válogatott játékereje közti különbség (25:19). A harmadik játékrészben még tovább ívelt felfelé a magyar együttes teljesítménye; higgadt, ponterős játékkal szereztek előnyt (25:17). Egyre nagyobb volt a magyar fölény, már 16:8-ra is vezettek Horváth Dóráék. Ezután egy kicsit hátradőlve megtorpantak, de 18:17 után állva hagyták ellenfelület (25:18).

Ludvig Zsolt: - Az első szettben rá kellett találnunk magunkra, a másodiktól azonban már meggyőző játékot mutattunk. A hibákat viszont tovább kell csökkentenünk.

Ma a büki sportcsarnokban folytatódik a Savaria-kupa, ahol 13 órától a Magyarország-Szlovákia (Sport1), 15 órától pedig a Finnország-Spanyolország találkozót rendezik. Vasárnap visszatérnek a csapatok az Arena Savariába; 10.30-kor kezdődik a szlovák-finn, 13 órától pedig a magyar-spanyol (Sport1) zárómérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!