Sport

2008.06.25. 02:29

Vasi jó tanulók, jó sportolók

Budapest - Átadták a jó tanuló, jó sportoló mozgalom országos kitüntetéseit, Vas megyéből hárman részesültek az állami elismerésben.

Vastag Nándor

A nagy hagyományokkal bíró elismerést azok a tanulók kaphatták meg, akik általános és középiskolában legalább 4,8-as, főiskolán és egyetemen minimum 4,5-ös tanulmányi átlageredményt értek el, valamint az országos diákolimpiai döntőkön, magyar bajnokságokon és nemzetközi versenyeken is jól szerepeltek. A 2006/2007-es tanév eredményei alapján 137 tanulót jutalmaztak. A díjazottak közül hárman voltak Vas megyeiek - mind lányok -, akik közül kettő általános iskolás, egy pedig egyetemista.

Gerencsér Anikó (kung-fu, Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, edzője: Koszogovits Mihály) hosszúfegyveres formagyakorlatban magyar bajnoki címet szerzett. A KondorControll SE tagjaként szerepelt a kung-fu klub világbajnokságon is. A formagyakorlat egyéni versenyben hosszúfegyverrel bronzérmes lett, míg csapatban hosszúfegyverrel első, pusztakézben harmadik helyen végzett.

Nagy Dorina (gör- és gyorskorcsolya, Oladi ÁMK Simon István Általános Iskolája, testnevelője: Majorné Takács Krisztina, edzői: Varga Jenő és Lajos Zsolt) gyorsasági görkorcsolyában szerzett magyar bajnoki címet, míg nagypályás gyorskorcsolyában diákolimpiai második helyezett. Dorina már másodszor kapta meg az elismerést, a 2005/2006-as tanév eredményei alapján is a díjazottak között volt.

Németh Alexandra (atléta, toronyi általános iskola, testnevelője: Fülöp István, edzője: Kívés István) az országos serdülőbajnokságon 2000 méteren és a 4x600-as váltó tagjaként is negyedik helyen ért célba. A kismaratonon csapatban aranyérmet nyert, míg egyéniben hat kilométeren negyedikként zárt. A IV. korcsoportos atlétika diákolimpián 1500-on ötödik lett, a kisiskolák diákolimpiáján 800-on győzött, a svédváltó tagjaként pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!