Sport

2008.07.15. 02:27

Sikeres leósok

Zalaegerszeg (vas) - A 18. alkalommal megrendezett sendo-ryu nemzetközi versenyen a Leo Karate-Do SE mind a nyolc résztvevője dobogóra állhatott.

Vastag Nándor

A WKF szabályrendszerben zajló megmérettetésen három ország - Magyarország, Románia és Ausztria - mintegy 70 karatékája vett részt. A Leo Karate-Do SE nyolc versenyzőt indított; mindenki dobogóra állhatott, a vasi csapat végeredményben hét arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett. Az I. korcsoportban (6-7 évesek) Czinder Levente formagyakorlatban - kata - verhetetlennek bizonyult. A III. korcsoportban (10-11) katában Farkas Dávid második, Czinder István harmadik helyen végzett, míg küzdelemben - kumite - Farkas Dávid egy bronzérmet is elkönyvelhetett. A IV. korosztály (12-13) formagyakorlatában kiemelkedett a mezőnyből és magabiztosan nyert aranyat Bene Zoltán, míg Czinder Vendel meglepetésre szerezte meg a dobogó harmadik fokát. A lányoknál Farkas Barbara katában második lett; kumitében könnyed győzelmekkel verekedte be magát a döntőbe, ahol román ellenfelét - az egész mezőny legmagasabb övfokozattal rendelkező versenyzőjét - nagy csatában verte. Az V. korcsoportban (14-15) Gál Enikő mindkét versenyszámban magabiztosan végzett elsőként, a küzdelem fináléjában például 8:0-ra múlta felül osztrák vetélytársát. A VII. korosztályban (18 év felett) Németh Zsuzsanna is duplázott, katában és kumitéban is nála tíz évvel idősebb román versenyzőt előzött meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!