Sport

2008.09.20. 02:29

Kovács Gábor még versenyben

Nyíregyháza (gz) - Finiséhez érkezett a kieséses rendszerű országos férfi egyéni sakkbajnokság. Az elődöntőben két szombathelyi sakkozó, Kovács Gábor és Ruck Róbert is asztalhoz ült.

Gergácz Zoltán

Ruck az első helyen ki-emelt, legmagasabb Élő-pontszámmal (2668) rendelkező Almási Zoltán ellen sötéttel a 60. lépésben feladta a játszmát az első párosmérkőzésen. Kovács Gábor eddig - nem kis meglepetésre - két, nálánál előkelőbb helyen álló (Gyimesi Zoltán és Horváth Ádám) sakkozót búcsúztatott. 

Az elődöntőben a 2624 Élő-ponttal rendelkező olimpiai válogatott Balogh Csaba ellen ült asztalhoz, s az első játszmában, a 30. lépésben sötéttel remizett. A visszavágók tegnap késő este értek véget. Kovács Gábor és Balogh Csaba ismét remizett - így 1:1 az állás. 

Következik a rájátszás, Kovács és Balogh ma folytatják egymás ellen. A másik ágon Almási Zoltán 1,5:0,5 arányban diadalmaskodott Ruck Róbert ellen, így ő már a döntőbe jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!