Sport

2008.10.28. 03:29

Eb-harmadik lett Bartók Alíz

<b>Nagykanizsa</b> - Az egyéni kötélugró Európa-bajnokságon és Európai mesterek tornáján a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzője, Bartók Alíz a harmadik helyen végzett.

Vastag Nándor

- Nagyon örülök a harmadik helynek, és teljesen elégedett vagyok a szereplésemmel - fogalmazott Bartók Alíz. - De akkor is elégedett lettem volna, ha nem állok dobogóra, mert mindegyik versenyszámban megdöntöttem az egyéni legjobbamat. Az egyébként sokat jelentett, hogy az edzőim a vb-vel ellentétben velem voltak Nagykanizsán, sokat segítettek a versenyen. Egyébként a mezőny nagyjából egyforma erősségű volt a világbajnokságéval, de ezzel a teljesítménnyel Dél-Afriában nyerhettem volna. Az is örömteli, hogy a triplázásban ilyen jó eredményt értem el. A vb-n ez a szám gyengébben sikerült, s főleg emiatt úszott el egy jobb helyezés.

Alíz testvére, Bartók Eszter is indult a tornán. A triplázásban 138 ponttal a hatodik, a gyorsasági számban 90 lépéssel a hetedik lett, ám a másik kettőben elért eredményével Eszter csak a középmezőnyben végzett, így összességében a 12. helyen fejezte be a versenyt. A 18 fős férfi mezőnyben is volt képviselője a Szombathelyi Kötélugró Klubnak. Hraskó Patrik első nemzetközi versenyén inkább tapasztalatgyűjtés miatt vett részt, és végeredményben a 16. pozícióban zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!