Sport

2008.10.29. 03:29

Két arany semiben

Körmend, Szombathely - A Bulgáriában megrendezett aero kick-boxing, semi- és full-contact szabályrendszerű Európa-bajnokságon a vasi versenyzők három arany- és egy bronzérmet szereztek.

Vastag Nándor

- Egyáltalán nem számítottam ilyen jó eredményre - fogalmazott Dancsecs Bojána. - A junior vb-n nagyon jó formában voltam, s nem gondoltam volna, hogy azt a teljesítményt egy hónap múlva is meg tudom ismételni. Az Eb-t megelőző dunavarsányi edzőtáborban azonban már jól ment a gyakorlás, és éreztem, hogy egyre jobban belelendülök. Bulgáriában pedig az első találkozó volt a vízválasztó. A második menet után még az orosz ellenfelem vezetett pár ponttal, nem éreztem sem a távolságot, sem a ritmust. A pihenő alatt azonban edzőm, illetve a szövetségi szakvezető, Király István megnyugtatott, aminek köszönhetően tízpontos különbséggel, tehát technikai K. O.-val győztem le riválisomat. A másik két meccsem is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, két menet kellett, míg kiismertem vetélytársaimat. A csapatversenyen kezdő lettem volna, ám kicsit fáradtnak éreztem magam, így végül tartalékként számítottak rám.

- Úgy mentem Várnába, hogy érmet szerzek, de az nagy meglepetés volt, hogy első helyen végeztem - mondta Wappel Tibor. - Azért sem gondoltunk az aranyra, mert inkább light-contactos vagyok, míg az ellenfelek többet foglalkoznak a semi szabályrendszerrel. A súlycsoportváltással pedig nem lett könnyebb a helyzetem, a +94-ben is kemény ellenfelekkel kellett megküzdenem. Az első meccsen egy nagyon erős olasz versenyzőt hosszabbítás után egy ponttal győztem le, majd liechtensteini kick-boxost múltam felül könnyedén. A döntőben az angol riválisom jól kezdett, de a második menetben fordítottam, s utána már nem engedtem ki a kezemből a győzelmet. Összességében jól kijött a lépés, de a formaidőzítés is tökéletesen sikerült.

- Az Eb kezdetén még örültem volna a bronzéremnek, de így utólag van egy kis hiányérzetem - értékelt Dancsó Zoltán. - Az elődöntőben az angol Drew Neallel kerültem szembe, aki korábban semi Eb-t és vb-t is nyert, és még egyszer sem győztem le. A másik, könnyebb ágon a döntőbe juthattam volna, s ugye a fináléban bármi megtörténhet. Klári egyszerűen rossz napot fogott ki, bár talán jobb lett volna, ha a Király István által javasolt stílusra nem térünk át az edzőtáborban. De ez van, s már előretekintünk.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!