Sport

2008.10.08. 02:29

Négy válogatott

Csepel (vas) - A semi-contact országos bajnoki döntőben nyert és a kick-box válogatott tagja lett Dancsecs Bojána, Marton Klára, Dancsó Zoltán és Wappel Tibor.

Vastag Nándor

Az ob döntőbe a két bajnoki forduló és a Világkupákon elért eredmények alapján a Magyar Kick-Box Szakszövetség hívta meg a résztvevőket, súlycsoportonként maximum négy főt. Vas megyét három egyesület nyolc versenyzője képviselte, akik közül négyen végeztek az első helyen, s ezáltal tagjai lettek a magyar semi kick-box válogatottnak. A megmérettetésen a KondorKicsinek - a light-contacttal együtt - ez volt a 20. bajnoki címe. A Castrum SEC-Dinamica SE-ből Dancsecs Bojána (-65) végzett első helyen. Az Andorka Imre által felkészített junior korú versenyzőnek - aki másfél hete a korosztályos világbajnokságon light- és semi-contactban is aranyat szerzett - csak egy ellenfele volt, az esztergomi Busai Gabriella ellen gond nélkül 7:4-re nyert. Pesti Balázs (-69) és Gordos Tibor (-74) kikapott az elődöntőben, így mindketten harmadikok lettek. A Kopula Classic KBC-ből Wappel Tibor (94) volt verhetetlen, ami a két szabályrendszert figyelembe véve a 10. bajnoki címet jelentette a Mayer Gábor versenyzőjének. A beremendi Smajlovics Dzsevadot 15:9-re legyőzte, a fináléban pedig a szegedi Varga Zsolt orrsérülése miatt a harmadik menetben feladta ellene a küzdelmet. Rafai Ernő (-94) a budapesti Tóth Miklóson pontozásos sikerrel jutott túl, ám a döntőben az ugyancsak pesti Csikós Pétertől technikai K.O.-val kikapott, így ezüstérmes lett. Mayer István (-74) harmadik lett, mert az első meccsét elvesztette. A full-contact ob döntőben Pődör Csaba (91) tette próbára a tudását, s úgy lett második, hogy egyetlen meccsén a debreceni színekben induló Kulacsik Milkótól 3:0-ra kikapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!