Sport

2008.12.17. 03:28

Felmérték a dobókat

<b>Szombathely </b> - Szombaton a válogatott keretekben szóba jöhető kalapácsvetőknek tartott felmérést a Sugár úton a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) új dobószakági vezetője, Németh Zsolt.

Horváth Erika

Az első felméréseket az elmúlt hétvégén tartották.

- A lehető legnagyobb lehetőséget akarjuk megadni a versenyzőknek, ezért nyolcvan dobóatléta kapott meghívót. Pars Krisztiánnak és a három olimpikon diszkoszvetőnek nem kellett részt vennie. Végül hatvanan jelentek meg az első felmérésen, a többiek igazoltan voltak távol - tudtuk meg Németh Zsolttól, aki pénteken a súlylökőkkel, diszkoszvetőkkel és gerelyhajítókkal Budapesten, a Syma-csarnokban találkozott, míg a kalapács-vetők szombaton a Sugár úti dobópályán és erősítőteremben adtak számot pillanatnyi állapotukról.

- A versenyzők fizikálisan még nincsenek a legjobb állapotban, hiszen most kezdték az alapozást - értékelt a szakvezető. - De februárra, a következő találkozónkra a mostani mutatóikon 6-10 százalékot kellene javítaniuk. Különösen a futásoknál, ug- rásoknál vannak jelentős elmaradások, sokaknak kell a dinamikus láberőt fejleszteni. Az internetre is feltesszük a felmérés eredményeit, így a dobók viszonyíthatják magukat a többiekhez, a fiatalabbakat pedig inspirálhatja az idősebbek teljesítménye.

- Segíteni szeretnénk a versenyzőknek és edzőknek, hogy minél eredményesebbek lehessenek. Megkeressük azokat a dobókat, akik hajlandóak keményen dolgozni, és megérdemlik, hogy a világversenyekre, s hosszú távon a londoni olimpiára készülve azt a kevés pénzt, támogatást, amit a szövetség tud biztosítani, megkapják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!