Sport

2008.12.10. 03:29

Három vasi díjazott

<b>Körkép </b> - Három honi sportszövetségben Vas megyei versenyzőt választottak az év legjobbjának. A 2008-as esztendő legjobb férfi atlétája a kalapácsvető Pars Krisztián, legjobb női kick-boxosa Dancsecs Bojána, a legjobb férfi kosarasa Németh István.

Horváth Erika

Nem meglepetés, hogy 2007 után másodszor lett az év férfi atlétája a Dobó SE kalapácsvetője, Pars Krisztián.

- Nagyon örülök a címnek, még akkor is, ha számítottam rá az olimpiai negyedik helyem után. Ebben a versengésben nem volt igazán vetélytársam, hiszen két diszkoszvető is elvérzett Pekingben - mondta a 26 esztendős dobóatléta. - Elég jó év van mögöttem, négy centi híján 82 méterig jutottam, csak azt sajnálom, hogy az olimpián nem sikerült 81 méter fölé kerülnöm. Persze, ha a NOB döntése nyomán előbbre léphetnék, akkor nem rágnám magam ezen. Már javában készülünk a következő szezonra. Vége a keszthelyi edzőtábornak, most itthon folytatjuk a munkát. Nagy terveim vannak; a jövő évi világbajnokságon már mindenképpen szeretnék dobogóra állni. Ha lehet, a legfelső fokára; nem elképzelhetetlen, ha ott sikerülne 82 méternél nagyobbat dobnom.

Itt kell megjegyeznünk, hogy az év női atlétája is vasi. Szombathelyen nevelkedett, és most itt él a hosszútávfutó Kálovics Anikó. Olaszországban légióskodik, ám egy magyar klubja is van, de már nem nálunk, hanem a szomszéd megyében, Zalaegerszegen.

Dancsecs Bojána először bizonyult a kick-boxon belül a tatamisportok női legjobbjának. A Castrum SEC-Dinamica SE versenyzője a junior világbajnokságon semi- és light-contactban is első helyen végzett, a felnőttek Európa-bajnokságán semiben arany-, lightban bronzérmes lett.

- Nagy megtiszteltetésnek tartom az elismerést, de nem számítottam rá, hogy megkapom - fogalmazott Dancsecs Bojána. - Úgy érzem, hogy tavaly is közel voltam a sikerhez a felnőttek között, de akkor még nem jött ki a lépés. A semi vb-n egy ponton múlt a négy közé jutás, a light szabályrendszer bajnoki döntőjében pedig egy vitatható vereséget szenvedtem, így nem kerültem a nemzeti csapatba. Idén már nagyon vártam a válogatott versenyeket, de azt nem gondoltam, hogy ilyen eredményes évem lesz. A semi Eb-n persze bíztam a győzelemben, de a döntő után is alig hittem el, hogy aranyérmes lettem.

A Körmenden nevelkedett, jelenleg Görögországban légióskodó Németh István már harmadszor bizonyult a legjobb férfi kosarasnak.

- Természetesen örülök az elismerésnek, megtisztelő, hogy a szakma érdemesnek talált rá - fogalmazott a görög AEK Athén 29 esztendős irányítója. - Ha viccelni akarnék, akkor azt mondanám, hogy azért letten én az év férfi kosarasa, mert elvállaltam a válogatottságot. De félre a humorral: tavasszal a Vojvodinával a szerb bajnokságban, valamint az Adria Ligában, most pedig az AEK színeiben a görög pontvadászatban játszom. Bizonyára sokat nyomott a latba a döntésnél, hogy európai szinten is erős, jegyzett pontvadászatban edződtem, edződöm. A Vojvodinánál is jól éreztem magam, és most Athénban sincs semmi gond. Rendszeresen játszom, kezdő vagyok, élvezem a bizalmat. Ráadásul a család is jól érzi magát Athénban, remek körülmények között élünk. Klubszinten tehát minden rendben, de sajnos erre az évre rányomja a bélyegét az, hogy a válogatottal minimális sikerélményben sem volt részem. Összességében felemás érzések kavarognak bennem a 2008-as évet illetően, de a díjra rettentően büszke vagyok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!