Sport

2008.12.06. 03:29

Legyőzte az Egert a Haladás

<b>Szombathely </b> - A szerdai kupameccsnél döcögősebb, dekoncentráltabb játékkal ugyan, de nyerni tudott a vendég Eger ellen a Haladás VSE NB I-es női röplabdacsapata.

Horváth Erika

Haladás: Küllősné, Bán, SIMON, KIRÁLY, Pintér, ZALAVÁRI. Csere: Horváth (liberó), Rédei, Rácz. Edző: Koltai Miklós.

Eger: Petrás, KOVÁCS B., Juhászné, IMREH, Bede, TÓTH. Csere: Ebergényi (liberó), Kovács A.

A pénteki forduló ezúttal az egrieket tizedelte meg, munkahelyi elfoglaltság miatt három stabil játékosukat is nélkülözték. A hazaiak viszont kiegészültek, csak a fővárosban tanuló Klonkay Gabriella hiányzott.

Simon Judit nyitásait nem tudták megzabolázni az egriek, így hamar elhúzott a Haladás (8:2), ám ezután megakadt a szekere. Sokkal lassúbb és pontatlanabb volt a hazaiak játéka, mint szerdán a Kaposvár ellen, alig-alig tudtak támadást vezetni. Az egriek viszont ki tudták használni magassági fölényüket, s kiegyenlítették a játékot. 22:22 után feladót is cseréltek a vasiak; végül két egri játszmalabda után kiizzadták a szettgyőzelmet (27:25). Sokat rontottak a hazaiak a második játékrész elején, de 8:8-nál egyenlítettek. Zalavári erős nyitásai és a jobb támadások révén meg is tudtak lépni (18:11). Ezután viszont az egriek feljavult, magas sáncaival és ütőivel meggyűlt a bajuk (23:21); szerencsére sikerült összekapniuk magukat megint a játszma végén (25:21). A következő menetben 17:18-ig szoros volt a küzdelem - amelyben Koltai Miklós különböző helyeken próbálgatta játékosait. Ők aztán elvesztették a fonalat (19:25). A fáradtság, dekoncentráltság egyre erősebben érződött a hazaiakon; 14:15 után ismét Zalavári nyitásai lendítették előre a vasiakat; s ha nem is könnyen, de megszerezték a győzelmet (25:22).

Koltai Miklós: - Egy esetben szabad rosszul játszani, ha győz a csapat. Szerdán felszántották a pályát a lányok; a nagy terhelés után ma fizikailag és szellemileg is fáradtak voltak.

Vasárnap a listavezető MÁV Előre vendége lesz a Haladás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!