Sport

2009.01.08. 03:29

Döntőben az év elején

<b>Budapest </b> - Bronzéremmel gazdagodott a Lorigo TSE fiatal párosa az év elején megrendezett nemzetközi Budapest Open táncversenyen. Klubtársaik is döntőbe jutottak.

Simon Erzsébet

Mindkét duónak a standard táncok sikerültek jobban, döntőt táncolhattak. A verseny végén a Gombkötő-Seregélyi páros a dobogó harmadik fokára állhatott fel; őket csak a többszörös magyar bajnok László Csabáék, és a szintén szentesi Szepesi testvérek előzték meg. A Farkas-Polgár kettős a 6. helyen végzett. Az erős latin mezőnyben a Lorigo TSE tehetséges táncosai, Gombkötőék a 10., Farkasék a 11. helyezést érték el.

Profi kategóriában is indított az egyesület egy kettőst - újságolta örömmel Lovas Henriette művészeti vezető -, mégpedig Bogdán Róbert és Gergye Linda személyében. Ők ez év január elsejétől igazoltak a szombathelyi klubba, s lorigós színekben rögvest remek eredményt hoztak: a nemzetközi viadalon egy finn páros mögött a második helyen végeztek. A dobogós helyezettek az amatőr és a professzionális kategóriában is vándorkupát kaptak; az amerikai szervezők jelentős pénzdíjjal is ösztönözték a táncosokat, s próbáltak ezzel útjára indítani egy rangos sorozatot. Az esemény kiötlője és egyik fő szervezője a magyar származású Maria McGuil, akinek hatalmas táncruhagyártó cége van: ők készítették az amerikai Szombat esti láz ruháit, illetve öltözékeik Budapesten is szerepeltek díjként. Maria volt az egyik versenybíró is. A Budapest Open táncverseny az amerikaiak által szervezett Fantasy Tour része volt, amelyet szilveszter előtt a bécsi verseny előzött meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!