Sport

2009.01.15. 03:28

Harmincheten tettek esküt

<b>Budapest </b> - Sólyom László köztársasági elnök hivatalában tette le az ünnepélyes esküt az a 37 speciális olimpikon, aki Magyarországot képviseli Idahóban, a téli világjátékokon.

Vas Népe

Az eskütételen a kőszegi Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézet tízfős delegációja képviselte a vasi színeket - egy edző-vezető és kilenc sportoló. Németh István a padlóhoki-válogatott edzőjeként vett részt az ünnepségen. A padlóhokicsapatban egyébként öt kőszegi fiú kapott helyet: Gerencsér Gábor, Folyi Gergő, Horváth Miklós, Czimber Zsolt és Rudolf László. Hófutásban pedig Gulner Dalma, Kolompár Ildikó, Preininger Zsolt és Pécz Dávid teheti próbára a tudását.

A Téli Speciális Olimpia február 7-étől 13-áig tart. A világjátékoknak az Amerikai Egyesült Államokban Idaho állam három városa, Boise, McCall és Sun Valley ad otthont. Hét sportágban több mint 100 ország 3000 sportolója versenyez - a magyarok öt sportágban éredekeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!