Sport

2009.01.17. 03:29

London a távlati cél

<b>Körmend </b> - Az elmúlt év nagyszerű eredményeinek köszönhetően stabil a helye a díjlovagló-válogatott keretben Szokola Csabának.

Gergácz Zoltán

- Mozgalmas év van mögöttem, és az eredményekre nem panaszkodhatok. Függetlenül attól, hogy kevesebbet versenyeztem, mint korábban, és immár a felnőttek között - mondta Szokola Csaba. - A szezont saját lovammal, Carnevallal március elején Kaposváron egy országos minősítő versenyen második helyezéssel indítottam nehézosztályban, majd rá egy hétre Nagycenken már a legjobbnak bizonyultunk. Kiemelném a Hortobágyon megrendezett ob-t, amelyen a világbajnokságon járt Dallos Zsófia és Ács Róbert mögött az előkelő harmadik helyet szereztem meg. A másik, általam lovagolt és képzett lovat, Quity N-et a tulajdonosa az ősszel Németországba vitte továbbképzésre és egyben szakágat is váltott: díjugratásban folytatja tovább. Pedig nagy jövő előtt állt: élete első versenyén a fiatal lovaknak kiírt számot 77 százalékos teljesítménnyel toronymagasan nyerte. Aztán tanítványom- mal, a söptei Pintérné Molnár Szilviával a régiós bajnokság döntőjében - holtversenyben - bajnoki címet szereztünk.

- Úgy tudom, hogy nemcsak lovagol, oktat is.

- Edzéseket, kurzusokat tartottam Keszthelyen, Nagykanizsán, Söptén, Toronyban, Segesden, Zalaegerszegen és Sümegen. Nagy öröm számomra, hogy a Pannon Egyetem keszthelyi kara az újonnan indult lovas főiskolai képzésünk keretében felkért szakmai előadónak. Márciustól Bagodra teszem át székhelyemet. A másfél éve épült fedeles lovardában telepvezetői gyakorlatomat töltöm majd.

- Távlati cél?

- Eredményeim alapján továbbra is tagja vagyok a válogatott keretnek. A mostani időszak az Eb-re való felkészülés jegyében zajlik. A windsori kontinensversenyre szeretnék kijutni, júliusig kell minősülni. Amennyiben a ló egészsége engedi, és fejlődése is töretlen marad - van még benne tartalék -, terveim között szerepel a 2010-es lovas Világjátékok, valamint mint minden versenyző álma, az olimpia. Ha minden összejön, talán már London. Az elmúlt évek sikereiben nagy része van családomnak is, sokat köszönhetek nekik. Álmaim megvalósítására nélkülük esélyem sem volna.

Csak Dallos Zsófia és Ács Róbert előzte meg az ob-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!