Sport

2009.01.28. 03:29

Négy között a Cell Persson hiányzott

<b>Celldömölk </b> - Lindner káprázatos teljesítményével vesztett állásból fordított a celli asztaliteniszcsapat a magyar bajnok ellen a Szuperligában, és jutott a legjobb négy közé.

Gergácz Zoltán

Celldömölki VSE-Mávépcell Vörsas-Lombard-BVSC 6:3. - Celldömölk, Szuperliga asztalitenisz-mérkőzés a négy közé jutásért, visszavágó, vezette: Szabó, Kovács.

Párosok: Lindner, Molnár-Zwickl, Nagy 2:3 (-9, -9, 9, 3, -5). Akárcsak az első találkozón, ezúttal is látványos, nagy küzdelemben nyert a fővárosi duó (0:1). Egyéni, 1. kör: Molnár-Nagy 1:3 (-9, 12, -8, -8). A finisben ezúttal is Nagynak sikerült koncentrálnia jobban (0:2). Lindner- Széll 3:1 (8, -7, 10, 10). Az első, fővárosi találkozón Lindner simán nyert, ezúttal kicsit nehezebben, de hozta a várt pontot (1:2). Podpinka- Zwickl 0:3 (-6, -7, -8). Podpinkának ezúttal sem sikerült megszorítania a vendégek legjobbját (1:3). 2. kör: Lindner-Nagy 3:0 (3, 12, 11). A sima első szett után Nagy igencsak megnehezítette Lindner dolgát (2:3). Molnár-Zwickl 3:2 (-9, -9, 11, 7, 8). A továbbjutás szempontjából a mérkőzés fordulópontja. Molnár 0:2-ről nagy bravúrral fordított. Igaz, Budapesten is ugyanilyen állásból, 0:2-ről verte meg a BVSC legjobbját (3:3). Podpinka-Széll 3:0 (8, 4, 2). Az est legsimább összecsapása (4:3). 3. kör: Lindner-Zwickl 3:1 (5, -9, 9, 9). Óriási csatát hozott a két éljátékos küzdelme, Lindner egy hét leforgása alatt másodszor győzte le Zwicklet (5:3). Podpinka-Nagy 3:2 (-9, 8, 2, -10, 6). Fordult a kocka: Podpinkának sikerült visszavágnia az előző találkozón elszenvedett vereségért, s ez a győzelem egyben a celli csapat tuvábbjutását is jelentette (6:3).Az elvégzett napi két kemény, áldozatos munkának meglett a gyümölcse. Megtört a jég. Megtörtént az, amiben csak oly kevesen bíztak. A celli gárda az előző két összecsapáson egyértelműen jobb volt riválisánál, ám az i-re a pontot mégsem sikerült feltenniük. Most igen. A csapat vesztett állásból kiharcolta a nemzetközi porondon a négy közé jutást. Bravó fiúk! A celliek az elődöntőben a világbajnok Schlagert is soraiban tudó osztrák Niederösterreich ellen mérkőznek. - Győzött: Lindner 3, Podpinka 2, Molnár, illetve Zwickl, Nagy és a Zwickl-Nagy páros.

Lindner Ádám

és Molnár Krisztián is legyőzte Zwicklet

A bajnokin Jörgen Persson vezérletével győzték le a fővárosiak a cellieket 6:4 arányban. A Szuperligában sem az első, sem a mostani találkozón nem szerepelt a svéd légiós. Hogy miért, arra a szabálykönyv ad egyszerű magyarázatot: aki az ősszel nem szerepelt, az a tavaszi szezonban sem kaphat játéklehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!