Sport

2009.01.26. 03:27

Nem voltak partiban a vasiak

<b>Szombathely </b> - Akárcsak az őszi találkozón, ezúttal sem sikerült mérkőzést nyernie a SZAK extraligás asztalitenisz- csapatának a Pécs ellen, bár két találkozón is jó esélyük volt erre.

Gergácz Zoltán

Páros: Fekete, Fixl-Varga, Orosz 0:3 (-10, -9, -4). Az első két szettben szinte végig a vasiak vezettek (8:5, 9:7), a harmadikban viszont esélyük sem volt (0:1). Egyéni, 1. kör: Fekete-Orosz 2:3 (10, 7, -6, -9, -5). Fekete képtelen volt fogadni Orosz több ízben is szabálytalan, takart szerváit, amit engedett a játékvezető. A döntő szettet - nem kis meglepetést okozva - 5:3-as vezetésről bukta el (0:2). Mészáros-Varga 0:3 (-8, -6, -6). Mészáros tudásából csak egy szoros szettre futotta, pedig Varga sem nyújtotta a maximumot (0:3). Fixl-Csölle 0:3 (-9, -3, -10). Fixl sokat rontott, így tálcán kínálta fel a győzelmet ellenfelének (0:4). 2. kör: Fekete- Varga 0:3 (-8, -10, -5). Az előző, Orosz ellen 2:0-s vezetésről elveszített találkozó mély nyomokat hagyott Feketében, amit a szünetben nem sikerült feldolgoznia: könnyen megadta magát (0:5). Fixl-Orosz 2:3 (3, -8, 8, -9, -7). Sokáig úgy tűnt, hogy van esély a becsületpont megszerzésére. Fixlben tudása alapján benne volt, ám a döntő szett több apró hiba miatt ez a meccs is elúszott (0:6). Mészáros- Csölle 0:3 (-9, -5, -2). A vendégek játékosának nem kellett megizzadnia a győzelemért.

A tavaszi szezonnyitón győzelmet senki sem várt a vasi csapattól, ellenben egy-két mérkőzés megcsípésében azért bízott a szakvezetés- főleg Fekete és Fixl révén. A célkitűzés a látottak alapján mindkét esetben reális volt. Az, hogy mégsem vált valóra, elsősorban az önbizalom hiányával és a sorsdöntő pillanatokban dekoncentráltsággal magyarázható. A vendégek most ennyivel nem voltak jobbak. - Győzött: Varga 2, Orosz 2, Csölle 2, és a Varga-Orosz páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!