Sport

2009.01.27. 03:27

Országos döntőben a KDG

Szombathely - A VI. korcsoportos lány röplabda diákolimpia országos elődöntőjéből remek játékkal a KDG csapata jutott tovább.

Vastag Nándor

A VI. korcsoport egyik országos elődöntőjét a KDG tornatermében bonyolították le, a remek hangulatú, színvonalas négycsapatos torna a selejtezőkkel kezdődött el. A KDG a győri Révai iskola gárdáját magabiztos játékkal 3:0-ra (6, 13, 13) győzte le, míg a budapesti Ady Gimnázium nehezebben nyert ugyanilyen arányban (17, 13, 19) az esztergomi Szent István ellen. A bronzmérkőzésen az esztergomiak könnyedén, 3:0-ra (10, 19, 13) múlták felül győri riválisukat, majd következett a finálé az országos döntőbe jutásért. A kanizsaisok az első játszmát kiélezett csatában hozták, majd a másodikban jobbnak bizonyultak, és egyenlítettek a pestiek. A harmadik szett hatalmas csatában ismét a szombathelyieké lett, míg a negyedikben már könnyedén érvényesítették akaratukat, így 3:1 (26, -19, 25, 13) arányban megnyerték a találkozót, s ezzel a tornát is. A KDG csapata a nyolccsapatos országos fináléba jutott, ami február 13-15-én Győrben lesz.

A végeredmény: 1. KDG (Dávid Annamária, Domján Enikő, Kecskés Petra, Lazáry Fanni, Mikos Patrícia, Németh Judit, Rácz Rita, Szemes Barbara, Tóth Alexandra, Tóth Diána. Felkészítő: Pezenhófer György), 2. Ady, Budapest, 3. Szent István, Esztergom, 4. Révai, Győr.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!