Sport

2009.02.19. 03:28

Három bronzot szerzett a Leo

<b>Fürstenfeld </b> - A 12. Styrian open elnevezésű nemzetközi bajnokságon három bronzérmet szereztek a Leo Karate-Do SE versenyzői.

Vastag Nándor

Az ausztriai megmérettetésen erős mezőny tette próbára tudását, több nemzetközi bajnok és világbajnoki helyezett is volt az indulók között. A szombathelyi Leo Karate-Do SE-t két karatéka képviselte a versenyen, és mindketten éremmel tértek haza. A kadett korcsoportban Gál Enikő két bronzot szerzett. Formagyakorlatban - kata - előbb egyhangú pontozással nyert, majd a későbbi szlovák győztestől 3:2-re kikapott. A vigaszágra került, ahol a harmadik helyért rendezett találkozón 5:0-ra legyőzte osztrák ellenfelét. A küzdelem - kumite - 54 kilós súlycsoportjának első fordulójában szlovák riválistól 2:1-es vereséget szenvedett a vasi karatéka, így ismét vigaszágon folytathatta szereplését. Enikőnek egy szlovák sportolóval kellett összecsapnia, és magabiztos, 3:0-s győzelmet aratott, így újra a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Csapattársa, Németh Zsuzsanna először indult a felnőtt kategória versenyein. Küzdelemben (-68 kg) csak három induló volt, ezért körmérkőzés döntött a helyezésekről. A szombathelyi karatéka megilletődötten versenyzett, a többszörös magyar bajnok Klíma Zsuzsától és osztrák vetélytársától is kikapott, így harmadikként végzett. A formagyakorlatban kilencfős mezőny gyűlt össze, és végül az ötödik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!