Sport

2009.02.19. 03:27

Három SZAK-érem

Budaörs - Az év első korosztályos ranglistaversenyéről, a Budapest-bajnokságról három éremmel - egy ezüsttel és két bronzzal - tértek haza a SZAK asztaliteniszezői.

Horváth Erika

A Budapest-bajnokságon három napig három korosztályban zajlottak a küzdelmek. A legkisebbeknél, a kis újoncoknál négy SZAK-sportiskolás versenyző állt asztalhoz. Hárman, Ambrus Jonatán, Szabó Kristóf és Nagy Martin túljutottak a selejtezőkön, utóbbi kettő a negyeddöntőbe is beverekedte magát. Szabó Kristóf élete legszebb játékával 3:0-ra verte a BVSC SI-s Kosiba Kristófot, csak a későbbi győztes Brucknek Máté (BVSC SI) állította meg - így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az összevont újonc számban már ranglistapontokért küzdöttek a kicsik. Nagy és Szabó itt is kitett magáért, csoportmásodikként feljutottak a főtáblára.

A SZAK második érmét, egy ezüstöt Szarka Zsolt serdülő párosban szerezte a ceglédi Palásti Tiborral az oldalán. Jó formában versenyezve meneteltek a döntőig, ahol a Szita-Molnár kettőstől szenvedtek vereséget a döntőben. Németh Ádám a mohácsi Bihercz Gáborral indult, és a negyeddöntőig jutott. Egyéniben Szarka Zsolt a legjobb nyolc közé jutott, a továbbjutástól azonban a ceglédi Ecseki elütötte. Németh Ádám egy mérkőzést nyert a főtáblán.

Az ifjúságiaknál született meg a harmadik SZAK-érem. Szarka Tibor Lukács Richárddal (Jászkun Volán) állt asztalhoz. Az elődöntőben a Schaffer-Korponai duótól kaptak ki, így bronzérmet nyertek. Egyéniben főtáblás kiemeltként Szarka Tibor a szegedi Márkit könnyedén verte, a nyolc közé azonban jó teljesítménye ellenére sem jutott; Do Phuong Nam (BVSC) 4:2-re nyert. A többiek közül csak Lendvai Gergely vette sikeresen a selejtezőköröket, a főtáblán azonban a 3. kiemelt Móricz búcsúztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!