Sport

2009.02.25. 03:26

Másodszor nyert Hungarian Opent

<b>Pécs </b> - Az NYME SEK oktatója, Sákovics Péter, 2007 után az idén újra megnyerte a Hungarian Open elnevezésű nemzetközi racketlontorna senior kategóriáját.

Tóth Gábor

Senior korosztályban tizenhatan tették próbára a tudásukat. Jellemző volt a színvonalra, hogy a világranglista első tíz helyezettjéből négy nevezett a versenyre. A szombathelyi racketlonos magabiztos játékkal jutott el a döntőig, ahol a korosztályos világranglistát vezető német Volker Sach volt az ellenfele. A két remek játékos nagy csatát vívott: asztaliteniszben a német sportoló nyert 21:13-ra, viszont a tollaslabdát 21:16-ra, a fallabdát 21:9-re, a teniszt 13:9-re nyerte Sákovics Péter - ezzel 68:55-re győzött a döntőben. Sákovics Péter 2007 után nyert ismét Hungarian Opent.

Párosban a két rivális egymás oldalán indult harcba. A fiatal játékosokat felvonultató 16-os táblán végül az előkelő ötödik helyig jutottak. A Sákovics Péter-Volker Sach duó számára ez a torna volt a főpróba az áprilisi, prágai páros világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!