Sport

2009.02.23. 03:23

Országos elődöntős a Rajczy U12

Körkép - Az országos kézilabda utánpótlás-bajnokság régiós döntőjéből továbbjutott a Rajczy U12-es lánycsapata.

Vastag Nándor

Az elmúlt napokban három régiós döntőben is érdekeltek voltak a Vas megyei kézilabdacsapatok. Az U12-es lányoknál hat együttes lépett pályára Dunaújvárosban. A selejtezők során a Körmend megnyerte csoportjának küzdelmeit, miután a Fehérép-Alcoát szoros csatában 9:7-re, a Révfülöpöt pedig simán, 15:7-re legyőzte. A másik ágon a Rajczy a hazaiak csapatától kikapott 17:13-ra, így második lett, mert a csoport harmadik tagja, Tapolca lemondta a tornát. Az elődöntőben a két vasi csapat egymás ellen lépett pályára, és a szombathelyiek 17:10-re nyertek. A döntőben újra a Dunaújvárossal találkoztak, és izgalmas mérkőzésen 11:10-es vereséget szenvedtek. A harmadik helyért is hatalmas küzdelem zajlott, melyet a Fehérép 13:12-re nyert meg a Körmend ellen. A Rajczy második helyével az országos elődöntőbe jutott, amit várhatóan márciusban bonyolítanak le.

Az U10-es fiúknál négy csapat lépett pályára Veszprémben. A Szentgotthárdi Oktatási Intézmény együttese az Alsóörstől 15:9-re, az MKB Báthory iskola gárdájától 24:12-re, az MKB Veszprémtől 17:10-re kikapott, s utolsó helyen végzett. A SZOI Vörösmarty U12-es csapata szintén Dunaújvárosba utazott. A gotthárdiak a csoportmérkőzések során a Dunaújvárostól 13:11-re, az MKB Veszprém alsóörsi csapatától 14:13-ra kikaptak, így ötödik helyen végeztek, mert a má-sik ágon csak két együttes szerepelt.

A tornák végeredménye. Lány, U12: 1. Dunaújvárosi SI, 2. Rajczy Imre SI, 3. Fehérép-Alcoa FKC, 4. Körmendi Dózsa MTE, 5. Általános Iskola, Révfülöp. Fiú, U10: 1. MKB Veszprém, 2. MKB Báthory UKE, Veszprém, 3. Endrődi Általános Iskola, Alsóörs, 4. Szentgotthárdi Oktatási Intéznény. U12: 1. Várpalota DSE, 2. MKB Veszprém KC Alsóörs, 3. Dunaújvárosi SI, 4. Rácalmás, 5. SZOI Vörösmarty.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!