Sport

2009.02.14. 03:29

Válogatóznak a szabadfogásúak

<b>Szombathely</b> - A hétvégén válogatóversenyekkel kezdődik meg a szabadfogású birkózók idénye. A felnőttek és a kadettek lépnek szőnyegre Csepelen.

Horváth Erika

Nem volt problémamentes a magyar szabadfogású válogatott birkózók felkészülé- se. Sérülésektől tizedelődtek, olyannyira, hogy Gulyás István szövetségi kapitány csupán két versenyzővel utazott el az ankarai Golden GP-versenyre, Wöller Gergővel és a 20. évében járó Ligeti Dániellel. Mindketten az első körben búcsúztak; Ligeti, a Haladás-Force felnőtt Eb-ötödik, junior Eb-ezüstérmese egy fehérorosszal szemben maradt alul 2:1 (1:0, 1:4, 1:0)-ra. Válogatott klubtársai közül Hatos Gábor egy vírusfertőzés, ifj. Veréb István pedig nyaksérülés miatt maradt itthon. Vasárnap azonban már ők is szőnyegre lépnek a március 31-én kezdődő vilniusi Európa-bajnokság jegyében Csepelen rendezendő első válogatóversenyen. Veréb István vezetőedző összesen hét birkózót visz a versenyre, a fentieken kívül Csercsics Richárdot, Molnár Bálintot, Gaál Tamást és Hidegh Csabát is. A Vasi Volán SE három versenyzőt indít a felnőtt válogatón: Sárközi Richárdot, Pradalits Rolandot és Kányási Sándort. A felnőtt válogatón 1991-es születésűek, illetve idősebbek vehetnek részt, súlyengedmény nincs.

Már szombaton megkezdődnek a küzdelmek a csepeli birkózócsarnokban, hiszen az ifjúságiak (16-17, illetve külön engedéllyel a 15 évesek) is válogatóznak 11 súlycsoportban - az ő kontinensviadaluk július 21-26-án Zrenjaninban lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!