Sport

2009.03.19. 03:29

BTK-bravúr az Interligában

<b>Lebork</b> - A 60 éves büki szakosztály asztaliteniszezői idegenben vívták ki eddigi legjobb nemzetközi eredményüket: az Interligában a nyolc közé jutottak.

Gergácz Zoltán

Terne Eben Pogan Lebork-Büki TK Gyógyfürdő 1:4. - Lebork, 200 néző, Interliga asztalitenisz-mérkőzés a nyolc közé jutásért.

Egyéni: Pradzinski-Kriston 1:3 (-10, -7, 11, -9). Az élvonalban még veretlen lengyel versenyző ellen Kriston élete legjobb játékával bravúros győzelmet aratott (0:1). Jendrzejewski-Bari 1:3 (-7, 8, -7, -6). A két balkezes játékos színvonalas csatájában jobb volt a büki fiú (0:2). Michna-Németh 2:3 (-8, 3, -12, 8, -7). Németh eleinte nem találta a lengyel fiú játékának ellenszerét, majd feljavult (0:3). Páros: Pradzinski, Pinski- Kriston, Bari 3:1 (-5, 7, 9, 8). A jóval összeszokottabb hazai páros győzelme nem forgott veszélyben (1:3). Egyéni, 2. kör: Jendrzejewski-Kriston 2:3 (7, -8, 4, -10, -9). A nap legszínvonalasabb és legizgalmasabb csatája. A fej fej melletti küzdelemben a döntő, ötödik szettben Kriston 9-nél érte utol a végig vezető hazai versenyzőt, majd a finisben állva hagyta (1:4). Büktől 1100, a Balti-tengertől 40 km-re fekvő lengyel településen élénk érdeklődés kísérte a találkozót. A honi NB I-es bajnokságban 2. helyen álló házigazdák ellen remek napot fogott ki a büki trió, s nem kis meglepetésre magabiztosan jutott az Interligában a legjobb nyolc közé. A 60 éves vasi szakosztály ezzel eddigi legjobb nemzetközi eredményét produkálta. - Győzött: a Pradzinski-Pinski páros, illetve Kriston 2, Bari, Németh.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!