Sport

2009.03.27. 03:23

Eredményes vasi síelők

St. Lambrecht - A Szombathelyi Síklub Szabadidő és Sport Egyesület versenyzői remek eredményekkel zártak az Országos Alpesi Síbajnokságon.

Tóth Gábor

Március elején az ausztriai St. Lambrecht pályáin rendezték az Országos Alpesi Síbajnokságot. A korosztályos magyar mezőnyben a szombathelyi klub három versenyzője teljesített remekül. Dávidházy Dalma (1998) az óriás műlesiklást megnyerte, műlesiklásban (szlalom) második lett, így összetettben alpesi magyar bajnoki aranyérmet szerzett. Prozlik Robin (1999) negyedikként végzett óriás műlesiklásban, másodikként szlalomban, összetettben ez a dobogó második fokához volt elegendő. Dávidházy Dániel (2001) hatodik lett óriás műlesiklásban, negyedik szlalomban, összetettben magyar bajnoki negyedik helyezést szerzett.

A klub ifjúsági korú versenyzői a felnőttek mezőnyében tették próbára tudásukat. A legjobban Vass Dorottya (1991) és Wágner Júlia (1991) teljesített. Dorottya a hetedik helyen végzett óriás műlesiklásban, a nyolcadik helyen szlalomban. Júlia a kilencedikként óriás műlesiklásban, tizenkettedikként szlalomban. A felnőtt mezőnyben a szuper óriás műlesiklás a harmadik versenyszám, ám ezen nem indultak a klub sportolói, így az összetett ranglistára nem kerültek fel.

Az egyesület síelői a nemzetközi porondon még versenyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!