Sport

2009.03.13. 03:28

Jó formában a bokszoló Harcsa Norbert

<b>Szombathely</b> - A Haladás BC 75 kilós ökölvívója, Harcsa Norbert az elmúlt időszakban két nemzetközi tornán is érmet szerzett.

Vastag Nándor

Harcsa Norbert az elmúlt év végén megnyerte a 75 kilós súlycsoport küzdelmeit az országos ökölvívó-bajnokságon, s azóta is tartja bizató formáját, pedig idén a mérkőzések új lebonyolításához is alkalmazkodnia kellett. (4x2 perc helyett 3x3 percig tart egy meccs.) Először a debreceni Bocskai István-emlékversenyen az elődöntőben szoros meccsen szenvedett vereséget orosz riválisától, így harmadik helyen végzett, az elmúlt hétvégi zágrábi Zlatko Hrbic tornán pedig meg sem állt az aranyéremig. Zámbó József tanítványa nagy eséllyel pályázik a válogatottságra, és meglepetés lenne, ha az augusztus 29. és szeptember 13. közötti milánói világbajnokságon másnak adna bizonyítási lehetőséget dr. Kovács László szövetségi kapitány a 75 kilóban.

- A Bocskain az elődöntő volt az igazi finálé, az orosz bokszoló utána simán verte fehérorosz ellenfelét - emlékezett vissza Harcsa Norbert. - Artem Chebotarev ellen kicsit erősen kezdtem, utána azonban kiengedtem, így fordított. A harmadik menetet így már hiába hoztam döntetlenre, eltaktikáztam a meccset. Kondicionálisan is elfáradtam, de ez még több munkával orvosolható. A zágrábi torna azért könnyebb volt, dr. Kovács László például azt mondta a kezdete előtt, hogy ez önbizalom-növelő verseny lesz. Az olimpiát is megjárt mongol Shinebayar Narmandach ellen ugyan kemény meccset vívtam, de utána kétszer simán győztem, aminek nagyon örültem. A szövetségi kapitány a világbajnokság előtt három A-kategóriás versenyen való indulást írt elő - ebből kettőt már éremmel teljesítettem. Nagyon bízom benne, hogy ott leszek a vb-n, de tudom, hogy a folytatásban is keményen kell edzenem, hogy maradhassak a válogatott keretben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!