Sport

2009.03.23. 03:26

Kis települések sportversenye: vépi és vasszécsenyi siker

Lukácsháza - A férfiaknál vépi, a nőknél vasszécsenyi sikerrel zárult a Kis települések sportversenyeinek megyei sakkdöntője.

Gergácz Zoltán

A férfiaknál a 21 gárda három helyszínen körmérkőzéses rendszerben mérte össze tudását a Kis települések sportversenyeinek selejtezőin sakk sportágban a Vas Megyei Sportigazgatóság égisze alatt és a 8 legjobb kvalifikálta magát a megyei döntőbe. A nőknél a kis létszám miatt - csak hat település nevezett - nem rendeztek selejtezőt. A megyei finálénak - ezúttal is optimális feltételeket biztosítva - a lukácsházi Művelődési Ház adott otthont, ahova címvédőként a Táplánszentkereszt női és a Bő férfi együttese érkezett. Ám ezt a két korábbi többszörös győztes, a Vasszécseny és a Vép triója, illetve utóbbi kvartettje egyáltalán nem vette figyelembe és mindketten magabiztosan hódították vissza a bajnoki címet. Mellesleg a 2005-2007 között az összetett pontversenyt is nyerő vépiek a várossá nyilvánítás elindult folyamata miatt minden bizonnyal utoljára. (Információnk szerint a fentiek miatt a többi sportág versenyein már nem is indulnak). Végeredmény, nők: 1. Vasszécseny (Kof-Kis Nikoletta, Szandiné Pungor Kornélia, Kovácsné Pungor Zsuzsanna) 13 pont, 2. Táplánszentkereszt 11, 3. Lukácsháza 7. Tábladíjasok, 1-es: Kof-Kis Nikoletta 5 pont, 2-es: Szandiné Pungor Kornélia 4, 3-as: dr. Skribanek Anna (Táplánszentkereszt) 5. Férfiak: 1. Vép (Kálmán László, Kovács Gábor, Hőbér András, Palotás Péter, Tolvaj Dezső) 16,5 pont, 2. Lukácsháza 14,5, 3. Bő 13. Tábladíjasok, 1-es: Bencsik Zoltán (Lukácsháza) 5 pont, 2-es: Pintér Miklós (Lukácsháza) 5, 3-as: Kovács János (Pankasz) 5, 4-es: Palotás Péter 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!