Sport

2009.03.14. 03:29

Pars és Ozorai a téli dobó Ek-n

<b>Los Realejos</b> - Ma és holnap Spanyolországban, Tenerife szigetén rendezik meg a 9. téli dobó Európa-kupát - Pars Krisztiánnal és Ozorai Jennyvel.

Horváth Erika

Los Realejos a házigazdája a 9. téli dobó (súly, diszkosz, kalapács, gerely) Európa-kupának, amire 34 ország közel 250 versenyzője jelezte részvételét. Az öt magyar indulóból kettő a Dobó SE kalapácsvetője. Az olimpiai ezüstérmes Pars Krisztián idén 77,27 méterrel mutatkozott be, amivel hatodik a 2009-es világranglistán. Izomhúzódása még mindig zavarja a munkában, így hasonló eredményt remél most is. Hogy ez mire lehet elég, az elsősorban a többiektől függ. Indul például a világranglistát 80,10 méterrel vezető orosz Zagornij is. Parsnak egyébként ez már a hatodik téli Ek-ja; eddig kétszer állt dobogón, 2004-ben nyert, tavaly második lett.

Az U23-as nők mezőnyében indulhat a 18 éves, junior vb-bronzérmes Ozorai Jenny, akitől Németh Zsolt edző a nyolc közé jutást jó eredménynek tartaná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!