Sport

2009.03.27. 03:29

Vasban edzőtáborozik a birkózóválogatott

Gyál - A haladásos Molnár Bálint és Csercsics Richárd szerzett első helyet a junior birkózók első szabadfogású válogatóversenyén.

Horváth Erika

Gyálon találkoztak a június végi grúziai junior Eb-re pályázó szabadfogású birkózók. A Haladás-Force versenyzői négy érmet szereztek. (A felnőtt válogatottal készülő Ligeti Dániel nem indult.) Nagyszerűen birkózott a 66 kilós Molnár Bálint, ellenfelei egyetlen pontot sem tudtak eléri ellene. A csepeli Gulyás Zsombort tussal verte, a volános Sárközit, a döntőben pedig a vasasos Némethet 2:0-ra győzte le. A 84 kg-os Hidegh Csaba az FTC-s Kiss és szombathelyi klubtársa, Gaál Tamás 2:0-s legyőzése után a döntőben 2:1-re alulmaradt a dunaharaszti Szmikkel szemben, így ezüstérmet kapott, míg Gaál bronzot: Gyarmati (Dunaharaszti) legyőzésével nyitott, a Hideghtől elszenvedett vereség után pedig tussal nyerte a Kiss elleni bronzmérkőzést. A 120 kilós Eb-bronzérmes Csercsics Richárd két tusgyőzelemmel kezdett - egy Sziget SC-s és a csepeli Nagy ellen -, a döntőben Fodort (Vasas) verte 2:1-re.

A Vasi Volán SE mérlege két bronzérem: az egyiket a 66 kilós Sárközi Richárd szerezte egy győzelemmel, egy vereséggel, a másikat a 96 kilós Kolompár Tamás két vereséggel.

Veréb Istvántól, a Haladás vezetőedzőjétől, a junior szabadfogású válogatott szakvezetőjétől megtudtuk, hogy április 6-ától és 13-ától öt-öt napot Szombathelyen edzőtáborozik az ifi- és a juniorválogatott. Előtte, április 5-én Orosházára tervezik a második válogatóversenyt, illetve 18-án Kazincbarcikán rendezik a korosztály országos bajnokságát. A három verseny alapján alakul ki az Eb-csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!