Sport

2009.04.02. 02:29

Hatos Gábor két meccset nyert

Vilnius (he) - Két-két mérkőzést vívhatott a birkózó Európa-bajnokság szabadfogású zárónapján a Haladás-Force két válogatottja, a 74 kilós Hatos Gábor és a 96 kilós Ligeti Dániel.

Horváth Erika

Tegnap három súlycsoport küzdelmeivel fejeződött be a szabadfogásúak versenye a birkózó Eb-n - kettőben Haladás-Force-résztvevővel.

A 74 kilóban a 23 induló közül a 22-es sorszámot húzó Hatos Gábornak a nyolcaddöntőbe jutásért is birkóznia kellett. A spanyol Gutierrezt könnyen lépte le, a második menetben két vállra fektette. A szlovák Khubezhty ellen - aki 2006-ban orosz színekben volt junior világ- és Európa-bajnok - szintén sikerült nyernie, három menetben, 1:0, 2:3, 3:0-ra. A négy közé jutásért a grúz Szagirasvilivel hozta össze a sors a 26. évében járó vépi birkózót. Sajnos 2007 Eb-ezüstérmesét már nem sikerült legyőznie, 1:0, 1:0 arányban a grúz nyert, s vívhatta az elődöntőt. Hatos pechjére a fináléba már nem jutott a grúz - a hárommenetes hatalmas csatából a török Binici léphetett tovább -, így Veréb István tanítványa el- esett a vigaszági lehetőségtől.

A 96 kilós Ligeti Dániel 1-es sorszámúként ugyan megúszta az első kört, de a nyolcaddöntőben a pekingi olimpián bronzérmes Gazjumovval kellett kezdenie. A papírforma szerint az azeri nyert két menetben - 4:0, 4:0-ra -, aztán meg sem állt a döntőig. Így a még junior korú Ligeti felkerülhetett a vigaszág elejére . Sajnos ott sem kapott sokkal könnyebb ellenfelet - az Eb-ezüst- és -bronzérmes török Balci sem engedélyezett neki pontot, 6:0, 2:0 lett a két menet eredménye. Ligeti ezzel befejezte - első ellenfele Európa-bajnok, Balci pedig bronzérmes lett.

A szabadfogásúak csapatversenyében Magyarország 6 pontot szerzett a 66 kg-ban ötödik Wöller Gergő révén - ezzel 29 nemzetből a 12. lett. A HVSE három válogatottja közül Hatos Gábor a ...., ifj. Veréb István (84 kg) a 14. helyen zárt.

Ma a nők versenyével folytatódik a vilniusi Eb - a három magyar birkózó közül Szabó Emese 51, Barka Emese 55, Godó Kitti 59 kg-ban indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!