Sport

2009.04.01. 02:29

Wöller Gergő ötödik - Ma Hatos és Ligeti az Eb-szőnyegen

Vilnius - Az első mérkőzésén nem jutott tovább a 84 kilós ifj. Veréb István a litvániai birkózó Európa-bajnokságon. Ma a 74 kilós Hatos Gábor és a 96 kilós Ligeti Dániel lép szőnyegre.

Horváth Erika

Tegnap négy szabadfogású súlycsoport küzdelmeivel megkezdődött Litvániában a birkózó Európa-bajnokság. Harminc ország küldött - jórészt megfiatalított - csapatot az új olimpiai ciklus első kontinensviadalára. Az első versenynapon két magyar birkózó lépett szőnyegre. A Haladás-Force 84 kilós válogatottjának, ifj. Veréb Istvánnak - a sérülésekkel tűzdelt felkészülés után - folytatódott a pechsorozata; rossz sorsolást kapott. A 19 fős mezőnyben csak hat versenyzőnek kellett a 16 közé jutásért birkóznia - neki is. 

Ráadásul a három pekingi olimpikon közül ő kapta az egyiket, az ötkarikás játékokon nyolcadik örmény Haratjun Jenokjant. A szombathelyi birkózó kikapott - 0:2-re (1:5, 0:6) -, és nem sokáig reménykedhetett a vigaszágban sem. Az örmény a következő meccsét még megnyerte, aztán ő is alulmaradt a lengyel Marcinkiewicz ellen - aki szintén nem jutott el a döntőig -, így az örmény és Veréb számára is befejeződött az Eb. 

A másik magyar induló, a Szombathelyen nevelkedett, most a Vasasban birkózó 66 kilós Wöller Gergő a bolgár Georgijev elleni 2:0-s győzelemmel nyitott, aztán 2:1-re alulmaradt Haszanovval szemben. Mivel az azeri bejutott a döntőbe, Wöller vigaszágra került. A litván Tavgent könnyedén legyőzte, ám a grúz Muziasvilitől kikapott, így 5. lett.

A másik három szabadfogású súlycsoport mérlegelését és sorsolását tegnap délután tartották. A 74 kilóban 23-an indulnak. Ebből hatan pekingi olimpikonok. Akárcsak Veréb, Hatos Gábor is az utolsó előtti sorszámot húzta, de az ő nyolcaddöntőbe kerülése könnyebbnek ígérkezik. Ellenfele a 29 éves spanyol Guti Errez, aki 10 éve volt egy junior Eb-n. Ha túljut rajta, akkor az ukrán Belocerkovszkij és a szlovák Hubezti meccs győztesével találkozik. Utóbbi 2006-ban még orosz színekben volt junior világ- és Európa-bajnok. A 96 kg-os Ligeti Dániel egyből a negyeddöntőért meccselhet a pekingi bronzérmes azeri Gazumovval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!