Sport

2009.04.16. 02:29

Zárul a szabadfogású juniorválogatott edzőtábora

Szombathely - A Haladás VSE munkacsarnokában ma zárul a magyar és német szabadfogású juniorválogatott közös edzőtábora.

Horváth Erika

A múlt héten kezdte meg a munkát a Rohonci úti munkacsarnokban Veréb István vezetésével a magyar szabadfogású juniorválogatott - kiegészülve a Haladás VSE vezetőedzőjének többi, helyi tanítványával. Az első hét a fizikai képzés jegyében telt el, bár az elmúlt szerdától a Magyar Birkózó Szövetség szervezésében egy kalinyingrádi versenyre voltak hivatalosak a legjobbak. Végül hatan utaztak el - egy haladásos sem; Veréb István jobbnak látta, ha az országos bajnokság előtt a hosszú utazás helyett inkább a versenyzői kondícióját javítja.

Ezen a héten kapcsolódott be az edzőtáborozásba a világ- és Európa-bajnok Alexander Leipold vezette német juniorválogatott. Ők két edzővel, egy egészségügyi szakemberrel és tíz birkózóval érkeztek. Ezekben a napokban már a technikáé, a birkózásé a főszerep. Naponta kétszer edzenek, és három szőnyegen gyakorol a csaknem harminc - nyolc súlycsoporthoz tartozó - birkózó, az 50-től a 120 kilósig.

Ma este viszont már zárni kell a tábort, hiszen a magyar fiatalok pénteken indulnak a harmadik válogatóversenynek számító korosztályos országos bajnokságra, Kazincbarcikára. Mint Veréb István, a válogatott szakvezetője elmondta, hat súlycsoportban már eldőlt a válogatottság. Eszerint az 50 kilóban Molnár Róbert (FTC), az 55-ben Lagzi Lakatos Bendegúz (DBC-Kazincbarcika), a 66-ban Molnár Bálint (Haladás-Force), a 74-ben Tőzsér Sán-dor (Debreceni SI), a 96-ban Ligeti Dániel (Haladás-Force) az első számú jelölt. A szombati ob-n a 60 kilós Tarpai Rolandnak (FTC) és a 120 kilós Csercsics Richárdnak (Haladás-Force) még meg kell erősíteni jelöltségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!