Sport

2009.05.09. 02:26

Ezer kilóért aranyérem

Gyöngyös (tg) - Ezer kilóig jutott a szombathelyi Kránitz Gábor egy erőemelő-bajnokságon.

Tóth Gábor

A Magyar Profi Erőemelő Liga Gyöngyösön rendezett erőmelő-bajnokságot. A többnapos versenyre 120-an neveztek. Kránitz Gábor 137 kilóval mérlegelt, így a 125 kilósok között tette próbára a tudását. A szombathelyi sportember 400 kilóval guggolt, 240 kilót nyomott fekve, és 360 kilóig jutott felhúzásban. Így ezer kilóig jutott, amivel a legjobbnak bizonyult. Érdekesség, hogy a szervezők a WPO (World Powerlifting Organization) pontrendeszere alpján is eredményt hirdettek: az abszolút versenyt is Kránitz Gábor nyerte.

- Elégedett vagyok a teljesítményemmel - értékelt Kránitz Gábor. - Némi hiányérzet is van azonban bennem. Kicsit ugyanis eltaktikáztuk a versenyt: biztos fogásokra mentünk, így a végén 30-40 kiló bennem maradt. A súlycsoportomban csak egyedül voltam, így inkább az abszolút győzelmemre vagyok büszke. Valamint arra, hogy negyedik magyar erőemelőként jutottam el az ezer kilóig. Május végén Győrben rendezik az országos strongman, azaz erősember-versenyt, ott szintén szeretnék legalább dobogóra állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!