Sport

2009.05.07. 13:09

Több magyar kosaras lesz egyszerre a pályán

Budapest - Egy amerikai biztosítótársasaág magyarországi képviselője lesz Berényi János jelenlegi MKOSZ-elnök kihívója a június 25-én esedékes elnökválasztáson. A szövetségben elfogadták a liga javaslatát, mely szerint a férfiaknál a következő idénytől legalább két magyar játékosnak kell egyszerre a pályán lennie.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Június 25-én tartja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a tisztújító küldöttgyűlését, amelyen Berényi János elnöknek már biztosan lesz egy kihívója.

A férfi és női liga összevont ülésén bemutatkozott a jelenlévőknek Szabó Zsolt, a Fortress amerikai biztosítótársaság magyarországi képviselője, aki jelöltként kíván indulni az MKOSZ vezetői posztjáért.

Sterbenz Tamás főtitkár arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy a férfi liga egyhangúlag elfogadta a szakmai bizottság korábbi javaslatát, így ősztől mindig legalább két magyar játékosnak kell a pályán tartózkodnia az élvonalbeli bajnokságban. A nőknél már évek óta él ez a gyakorlat.

A főtitkár kitért a júniusi Európa-bajnokságra készülő női válogatott körül kialakult helyzetre is:

"Tegnap leutaztam Pécsre, ahogy a múlt héten egyeztettük, és azt hiszem, sikerült mindenkit megnyugtatnom. A hétfőn megjelent nyílt levél ötletével egyébként nem értek egyet, mivel jómagam később kaptam meg, mint a sajtóorgánumok. Azt azonban elmondtam a lányoknak, hogy minden olyan intézkedést megteszünk a biztosításuk rendezéséért, amelyet bármelyik európai szövetség is megtesz. Sérülés esetén a szövetség jótáll a játékos kieső anyagi juttatásaiért."

Ami a nemzeti csapat menetrendjét illeti, Fegyvernekyék 11 felkészülési meccset vívnak a június 7-i Eb-rajtig, a tervezett oroszországi túra azonban egyeztetési problémák miatt várhatóan kútba esik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!