Sport

2009.06.18. 11:52

Súlyos balesetet szenvedett Talmácsi utódja

Budapest/Valencia - Németh Balázs, a gyorsasági motoros-világbajnokságban szereplő Balatonring Team versenyzője nagyot bukott, s eltörte kézközépcsontját szerdán, a valenciai tesztelések során.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 250 kcm-es géposztályban szereplő magyar istálló tájékoztatása szerint a fiatal sportoló jól teljesített az edzésen, ám a tréning utolsó részében, a pálya négyes kanyarjában megcsúszott motorjának a hátulja, ő lerepült a gépről, s megütötte bal kezét.

Némethet a pályáról egy valenciai kórházba szállították, ahol az ismert Enrique Gastaldi döntött úgy a leletek ismeretében, hogy meg kell operálni a 21 éves pilótát. A műtétre várhatóan csütörtök délután kerül sor, azt még nem lehet tudni, hogy Némethnek mennyi időt kell kihagynia.
 
"Nagyon sajnálom, ami történt, hiszen sikeres tesztnap végén voltunk már - mondta a csapatnál Talmácsi Gábor helyét átvevő, s eddig két futamon szerepelt sportoló. 

- A motor beállításaira figyeltünk elsősorban, még nem is arra, hogy a lehető legjobb időket produkáljam, de így is megközelítettem di Meglio eredményeit. Az utolsó körökben estem el, a négyes kanyarban, és azonnal éreztem, hogy nagy a baj a bal kezemmel. Ott a pályán is megvizsgáltak, aztán a kórházban, és ma reggel derült ki, hogy mindenképpen műteni kell."

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!