Sport

2009.07.09. 02:27

HVSE: az alsóházban a női teniszcsapat

Szombathely - Az OB I-ben maradásért küzd a Haladás VSE női teniszcsapata. A vasiak a csoportmeccseket már letudták, mától következik az alsóházi folytatás.

Tóth Gábor

Tavaly a Haladás VSE OB I-es női teniszcsapata kiesett az első osztályból. Ám az egyik gárda visszalépett a nyolccsapatos bajnokságtól, így a szombathelyiek folytathatták a legjobbak között. Az idén a vasiak a Csongradinov Dajana, Kovács Adrienn, Varga Edina, Prisznyák Anna, Tóth Csenge, Németh Zsuzsanna, Oláh Dorina összeállításban neveztek a pontvadászatra. Egyébként Csongradinov személyében egy szlovák, Kovács személyében pedig egy budapesti vendégjátékos erősíti a HVSE együttesét. Az alapszakaszt, vagyis a csoportmeccseket már letudták a zöld-fehérek - két vereséggel, egy győzelemmel.

Haladás VSE-Építők TC 3:6. - Nyertek: Csongradinov, Prisznyák, Csongradinov-Kovács.

BSE-Haladás VSE 4:5. - Nyertek: Csongradinov, Prisznyák, Tóth, Oláh, Varga-Prisznyák.

Győri RTC-Haladás VSE 6:3. - Nyertek: Csongradinov, Kovács, Csongradinov-Tóth.

A Haladás így a harmadik helyen zárt csoportjában, és a BSE, a Szentes, valamint a Debrecen társaságában az alsóházban folytatja az OB I-es teniszbajnokságot. A két utolsó helyezett búcsúzik az első osztálytól.

- A légiósaink jók, és a fiatal, saját nevelésű teniszezőink is ügyeskednek. Összességében elégedett vagyok a csapat eddigi teljesítményével, hiszen azt hoztuk, amire az előzetes erőviszonyok alapján számítani lehetett - fogalmazott Varga Edina, a HVSE csapatvezetője. - A folytatásban az 5., legrosszabb esetben a 6. helyre várom az együttesünket. A BSE-nél jobbak vagyunk, a fővárosiakat ismét le kell győznünk. De szerintem a Szentest is meg tudjuk verni, még idegenben is. A Debrecen ellen pedig a hazai pálya előnyében bízhatunk. Mindenképpen szeretnénk megóvni OB I-es tagságunkat.

Az alsóházi rájátszás programja, csütörtök: HVSE-BSE (11.00). Szombat: Szentes-HVSE (11.00). Vasárnap: Haladás-Debrecen (11.00).Ma 11 órától a BSE vendégeskedik

a Rohonci úton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!