Sport

2009.07.17. 02:27

Válogatott kick-boxosok alapoznak Vépen

Vép - Tavalyhoz hasonlóan a vépi szakképző iskolában kezdték meg az alapozást az őszi szezonra a light-contact kick-box válogatott bő keretének tagjai.

Vastag Nándor

A kick-boxosok legutóbb június elején az olaszországi Riminiben, a Best-fighter elnevezésű Világkupán indultak. Utána elkezdődött a valamivel több mint egy hónapos nyári pihenőjük. A közelgő őszi versenyidőszakra először a light-contact válogatott bő keretének tagjai kezdték el a felkészülést - akárcsak tavaly, Vépen. Az alapozó edzőtárborban - melyen nem csak a válogatottságra esélyes versenyzők vehetnek részt - az elkövetkező három hétben mintegy 70 sportoló készül Zrínyi Miklós mesteredző, szövetségi kapitány irányításával. A gyakorlásra Győrből, Esztergomból, Csepelről, Sopronból, Békéscsabáról, Szegedről, illetve külföldről érkeznek résztvevők, de sok vasi is bekapcsolódott a munkába. A felnőtt és az utánpótlás nemzeti csapatba kerülésre esélyes sportolók közül a KondorControll SE-ből Dancsó Zoltán, Marton Klára, Verhás Olivér, Bokor Levente, Szász Krisztófer, Varga Martin, Papp József, Farkas Ádám, Farkas Máté, Verhás Bence, Király Zsófia, Szép Adrienn, a Castrum SEC-Dinamica SE-ből Dancsecs Bojána, a Skorpió SE-ből Nagy Gergő. A versenyzők szerdán találkoztak és tegnaptól napi három tréningen vesznek részt, de kétnaponta pihenőt kapnak.

- Tavaly nagyon jól éreztük magunkat Vépen. Itt minden feltétel adott, hogy nyugodt körülmények között végezhessük el a tervezett munkát - tudtuk meg Zrínyi Miklóstól. - Kemény alapozó munka vár a résztvevőkre, de lesz sok bunyó is. A táborba amúgy mindenki úgy érkezett, hogy a korosztályos Eb-re és felnőtt vb-re készülő versenyzőkkel végzett munka az elsődleges, amibe persze be lehet kapcsolódni. A többség ennek megfelelően már előre megkapta a programot, és felkészülten érkezett, futással, erősítéssel hangolt az előttünk álló napokra. A világversenyeken más országok sportolóival, képviselőivel jó kapcsolatokat építettünk ki, így az edzésekbe dánok, horvátok, szlovákok és osztrákok is bekapcsolódnak majd. De az is döntő lehet, hogy a light-contact szakág régóta nagyon eredményes. Úgy érzem, lehet tőlünk tanulni.

Az őszi versenyidőszak programja. Augusztus 29-30., Esztergom: utánpótlás orszá-gos bajnoki döntők. Szeptember 12., Füzesgyarmat: felnőtt light-contact ob döntő. 21- 26., Pula: korosztályos Európa-bajnokság. Október 19-25., Villach: felnőtt light világbajnokság. November 7., Csepel: felnőtt semi ob döntő. 23-29., Metz: felnőtt semi vb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!