Sport

2009.08.06. 02:29

Rázós MTB Maraton kerékpárverseny

Kislőd - Három távon közel négyszáz induló vágott neki a 6. Balaton Régió MTB Maraton kerékpárversenynek.

Gergácz Zoltán

A Veszprémtől 15 km-re található településen, az 1300 lélekszámú Kislődön 6. alkalommal rendezték meg a Balaton Régió MTB Maraton nemzetközi kerékpárversenyt. A magyar bringások mellett szlovák és román versenyzők, összesen 381-en indultak a három, 20, 40 és 60 km-es távon.

A szervezők mindent megtettek a sikeres lebonyolítás érdekében, a versenyzők zöme mégis keserű szájízzel távozott. Pedig a két rajt (a 40 és a 60 km-esek együtt indultak) szinte másodpercre pontosan történt. Útközben aztán a hiányos pályakijelölés miatt többen eltévedtek, majd a távolság zavart be. A közép- és hosszútáv egyaránt rövidebb volt 7 km-rel, így aki taktikázni akart, csak a célban eszmélt rá arra, hogy ez itt nem jött össze... Arról nem is beszélve, hogy még időt sem mértek.

A pálya egy húzós, 6 km-es köves emelkedővel kezdődött, ami igencsak megrostálta a mezőnyt. Az előző napi esőzés miatt nemcsak a csúszós kövek, de víztócsák is nehezítették a versenyzők dolgát. Sőt, még egy patak is. A hosszútávot fakidőlések miatt 10 km-rel le is rövidítették.

Sok volt a bukás, a defekt, többen is a verseny feladására kényszerültek. Előbbit nem úszta meg az egyetlen vasi versenyző, Gergácz Péter sem. A Galaxy Fittnes Klub kerekese 40 km-en indult, és végig az élmezőnyben haladt. Féltávnál, előzés közben a lejtős, csúszós, köves úton bukott, és egy kökénybokorban landolt. Néhány tüskével gazdagodva eredt az élmezőny után, és jó hajrával végül a negyedik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!