Sport

2009.09.05. 02:27

Fogynak az NB II-es férfi kézicsapatok

Körkép (tg) - A hétvégén rajtol az NB II-es férfi kézibajnokság. Korábban három vasi csapat harcolt az Északnyugati csoportban, ám egyelőre csak egy gárda, a Szentgotthárd részvétele biztos...

Tóth Gábor

A Celldömölki VSE-Mávépcell tavaly az utolsó, 11. helyen zárta a bajnokságot, a Szombathelyi Egyetemi SE a 10., a Borhotel-Szentgotthárdi KK az 5. lett. Az idei sorsolást böngészve azonban kiderül, hogy a 2009/2010-es bajnokság a CVSE nélkül rajtol. A Cell kiesett ugyan, ám létszámhiány miatt indulhatott volna az NB II-ben, de a klub inkább visszalépett, a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságba nevezett.

- A nyáron vettem át a csapatot, szeretném tiszta lappal, az alapokról kezdeni a munkát - fogalmazott az új edző-szakosztályvezető, Szabó Lóránt. - Főleg hazai játékosokra építek, fiatalokra és rutinosokra egyaránt. Meg kell nyernünk a megyei bajnokságot, és jövőre megerősödve visszatérünk az NB II-be.

A Szombathelyi SE-nél is edzőváltás történt a nyáron: Kósa Ottó helyére éppen Celldömölkről érkezett Fancsali Ferenc. Ám Szombathelyen is vannak gondok.

- A nevezésünket beadtuk, ám az csak a jövő hét elején dől el végleg, hogy ténylegesen indulunk-e a bajnokságban - tudtuk meg Horváth Zoltántól, az egyetemi sportegyesület ügyvezetőjétől. - Sajnos a sportszakos képzésre jelentkező elsőévesek között nincsen egyetlen diák sem, aki kézilabdázna. Ráadásul a tavaly végzős játékosainkra idén már nem számíthatunk. Vagyis létszámgondjaink vannak, de a probléma főként az ifjúsági csapatnál égető: jelen pillanatban ugyanis nincs ifink, utánpótlás nélkül pedig nem vehetünk részt a kiírásban. Dolgozunk a problémán, hamarosan kiderül, hogy mi lesz a csapat sorsa.

Jó hírről egyedül a BorHotel-Szentgotthárdi KK háza tájáról számolhatunk be: az évek óta kiegyensúlyozottan, jól teljesítő gárda az idén is meghatározó csapata kíván lenni a pontvadászatnak.

- Se távozóról, se érkezőről nem számolhatok be, nincs sérültünk sem, a tavalyi kerettel vágunk neki a szezonnak - árulta el a Gotthárd játékos-edzője, Ernst Attila. - Ami persze nem probléma, hiszen összeszokott, stabil gárda, főként helyiekre épülő, remek társaság a miénk. Az idén is a 4-6. hely környékét célozzuk meg, amire szerintem van is esélyünk. Anyagilag rendben vagyunk, a körülményeink rendezettek, és létszámproblémánk sincs. A felkészülésünk is jól sikerült, bizakodva várom tehát a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!