Sport

2009.09.09. 16:06

Labdarúgó NB III.: körmendi bosszú a "nagy mellényért"

Körmend - Alaposan megbüntette az NB III. labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában az újonc Körmend a Lipótot. A vendégek kissé nagy mellénnyel léptek pályára, a körmendiek pedig 2:1-s diadallal tették helyre a bajnokaspiránst.

Pum András

Még a legelvakultabb körmendi szurkolók sem gondolhatták, hogy az addig két meccsen két vereséget begyűjtő Rába-partiak éppen a bajnoki címre is esélyes, remek anyagi háttérrel bíró lipótiak ellen szerzik meg első pontukat, sőt, pontjaikat. Márpedig ifjabb Molnár Károly alakulata a legutóbbi fordulóban az addig három derbijéből hármat nyerő, Gunyhó Ferenc vezette gárdát 2:1-re legyűrte.

- Szerencsére jól alakult számunkra a mérkőzés, hiszen az első negyedóra végén Németh Balázs góljával megszereztük a vezetést, ezt követően pedig már az ellenfélnek lett sürgős - jelezte Molnár Károly, a Körmend FC-Boldizsár Trans mestere. - A vendégek ugyanis - az eredménytelenségünk miatt -  a találkozó elején kissé lebecsültek bennünk, márpedig az köztudott, hogy ha egy csapat ilyenkor hátrányba kerül, nehéz felpörögni. A félidő lefújása előtt két perccel Varga Gábor is betalált, így meglehetősen megnyugtató előnnyel mehettünk pihenőre.Szünet után aztán rátettek egy lapáttal a vendégek, de szerencsére jól álltuk a sarat. Igaz, hogy akadt néhány meleg pillanat a kapunk előtt, de mi is vezettünk veszélyes kontrákat. Amikor a 78. percben Burkus góljával szépítettek a vendégek, meg voltam győződve,hogy izzasztó hajrá vár ránk, és bár rendületlenül jöttek előre a lipótiak, ekkor már igazi helyzetük nem akadt. 
- Nem ünnepeltük túl a sikert, igyekszünk helyén kezelni a dolgokat, már csak azért is, mert a hétvégén a listavezető Veszprém vendégei leszünk, ami megint csak nem legy egyszerű kilencven perc. Nagyon kellett ez a győzelem, hiszen addig nem szereztünk pontot, de úgy gondolom - különösen az első félidőben - játékban abszolút partiban voltunk a vendégekkel. Nyugodtan mondhatom, most mér felvettük az NB III. ritmusát, de tudjuk, hogy minden meccsen meg kell küzdenünk a pontokért, semmit sem adnak ingyen. Szerencsére az eddigi sérültek már edzenek, így talán komplett kerettel vehetjük fel a versenyt szombaton a listavezetővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!