Sport

2009.09.12. 02:28

NB I/B: SZoESE a Marcali ellen

Szombathely (vas) - A Szombathelyi Egyetemi SE NB I/B-s női kézilabdacsapata szerény reményekkel várja a 2009/2010-es bajnoki idény rajtját. A vasiak ma 18 órától a Marcalit fogadják.

Vastag Nándor

A tavalyi szezonban csak 11 csapat alkotta az NB I/B Nyugati-csoportját, ám idén már 14 gárda küzd a bajnoki pontokért: az élvonalba feljutó Veszprém és a Siófok helyére érkezett az NB I-ből kiesett PTE-PEAC és Vasas, míg az NB II-ből felkerült a Kispest, a Tolna KC és a Nagykanizsa. A szombathelyiek az előző idényben nyolcadik helyen végeztek, aminek megismétlésére kicsi az esély, sőt inkább a kiesés elkerüléséért fognak harcolni. (A versenykiírás szerint az utolsó három búcsúzik a csoportból.) A SZoESE-ből két meghatározó játékos távozott, Palkó Fruzsina a Győri ETO-ba, Udvardi Zsanett pedig Bükre igazolt. Új játékos viszont nem érkezett, a keretbe az utánpótláscsapat kézilabdázói kerültek. A felkészülés is rövidre sikerült, az edzőnek, dr. Woth Péternek három hét alatt kellett formába hoznia csapatát.

- Nagyon nehéz megmondani, hogy a rövid felkészülés mire lesz elég - mondta a vezetőedző. - A csapatot három korosztály alkotja. Az 1993-as születésűek korábban még nem edzettek velem, és várhatóan kevesebb lehetőséget kapnak majd. A 18-19 éves játékosoknak nagyobb szerepük lesz, míg az idősebbek akkor jönnek edzésre és meccsekre, ha éppen ráérnek. Az irányító Bouti Líviára például nem számíthatok a hétvégén, mert dolgozik. A riválisokról keveset tudunk, az előző év alapján a Győri ETO II., az Érd és a Szekszárd küzd a bajnoki címért. Nekünk nem is lehet más célunk, mint legjobb tudásunk szerint játszani. Ha az idény végén bentmaradást jelentő helyen állnánk, az csoda lenne, de azért dolgozunk, hogy ez megtörténjen. Szeretném még, ha a fiatalok ebben a bajnokságban sokat tanulnának, és az idősebbek segítenék őket a fejlődésben. A Marcali ellen azt várom, hogy leginkább mentálisan legyünk erősek: ne adjuk fel, még ha több góllal vezet is az ellenfél - folytatta a szakvezető. - Talán a győzelemre is lehet esélyünk, mert a hírek szerint több helyen változott a csapatuk. De bárki jön is ide, a lényeg, egy kézlegyintéssel ne intézzen el minket, és izzadjon meg alaposan a sikerért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!