Sport

2009.09.01. 07:40

Püspökmolnári: eddig hibátlan

Remekül kezdte a szezont a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathely-csoportjában szereplő Püspökmolnári: eddig mindhárom bajnokiját, mindkét kupameccsét megnyerte a merész terveket szövögető csapat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Püspökmolnári együttese nem is olyan régen még meghatározó tagja volt a megyei I. osztálynak. Azonban a klub egyre nehezebben állította ki az utánpótláscsapatait - így végül a vezetők a visszalépést, a megyei III. osztályt választották. Következett három esztendő a járásiban: bronz-, ezüst-, majd legutóbb aranyérmet szerzett a társaság, amely a 2009/2010-es szezont így már a II. vonalban kezdhette.

Az újonc pedig remekül nyitott, eddig veretlen. A Magyar Kupában a Csempeszkopácson (3:0) és a Sorokpolányon (5:1) lépett túl, a bajnokságban pedig a Nárait (9:0), a Gyöngyösfalut (0:2) és a Szentpéterfát (2:1) győzte le.

- Azt hiszem, hogy ennél jobb kezdésről nem is álmodhattunk - vélekedett Varga Lajos, a Püspökmolnári KSK szakosztályvezetője. - A kupagyőzelmek kötelező jellegűek voltak, a bajnokságban a Nárai gyenge ellenfél volt, Gyöngyösfalu és Szentpéterfa ellen viszont meg kellett küzdeni a három pontért. Jól sikerült a felkészülésünk, és a keretet is sikerült megerősíteni a nyáron. Érkezett hozzánk például Király Péter (Vasszécseny), Kosztolánczi Richárd (Nádasd) és Kovács Gábor (Sárvári Kinizsi) - ezen a szinten mindhárman meghatározó labdarúgók. A bajnokság közben is heti két-három edzést vezényel Kovács Zsolt edző, így a kondícióval sincs probléma. Ráadásul anyagi gondjaink sincsenek, és a körülményekre sem lehet panasz.

- A hivatalos célkitűzés szerint az első ötben kell végeznünk, de szerintem jó esélyünk van a dobogóra, halványan azonban a bajnoki aranyéremben reménykedem - folytatta Varga Lajos. - Eddigi eredményeink nem tesznek minket elbizakodottá, dolgozunk tovább. Szerdán Magyar Kupa-meccsen fogadjuk a Szombathelyi Focisuli együttesét, vasárnap pedig Felsőcsatáron folytatjuk a bajnokságot - szeretnénk mindkét mérkőzést győzelemmel letudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!