Sport

2009.10.10. 02:28

Három vasi serdülőérem az asztalitenisz ranglistaversenyen

Három érmet is hoztak a nyírségi újonc és serdülő asztalitenisz ranglistaversenyről a SZAK-Sportiskola versenyzői - Szarka Zsolt két ezüstöt, Németh Ádám egy bronzot.

MTI/AP

A SZAK-Sportiskola hat játékosa utazott el az ország másik végébe, ranglistapontokat gyűjteni, a Győrfi Tibor-emlékversenyre. Elsősorban Vaida Florin serdülőtanítványai teljesítettek várakozáson felül, három eredményhirdetésnél is dobogóra állhattak. Egyéniben az 5-8. helyen kiemelt Szarka Zsolt nagy lelkesedéssel játszott, három győzelemmel masírozott be a döntőbe - meglepetésre 0:2-ről 4:2-re legyőzte a verseny első kiemeltjét is -, ott azonban a ceglédi Molnártól már kikapott. Az ezüstérem mellé 48 ranglistapont is járt. A serdülőpárosoknál két szombathelyi versenyző is szerzett érmet - de nem együtt. Németh Ádám alkalmi partnerével, Lupsea Tamással (Szeged) menetelt egészen az elődöntőig, ahol alulmaradtak riválisukkal szemben, így bronzérmet szereztek. Szarka Zsoltnak a winkes Kovács Richárddal első kiemeltként sima útja volt a döntőig, ott azonban vereséget szenvedtek a Szudi-Sabján kettőstől.

Mind a négy SZAK-os kisújonc, Ambrus Jonatán, Ihász Máté, Nagy Martin és Szabó Kristóf is szerzett ranglistapontokat, de a legjobban utóbbi szerepelt. Az összevont újonc egyéni számban a selejtező tábláról felkerülve bejutott a legjobb 16 közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!