Sport

2009.10.26. 03:29

Kick-box vb-n: Dancsecs és Dancsó aranyérmes

Az Ausztriában zajló light-contact kick-box világbajnokságon Dancsó Zoltán és Dancsecs Bojána is aranyérmet nyert.

Vastag Nándor

A csütörtökön kezdődött vb -79 kilós súlycsoportjában a címvédő Dancsó Zoltán három győzelemmel jutott a vasárnapi fináléba, ahol azzal a lengyel Robert Matyjával találkozott, akitől a tavalyi Európa-bajnoki döntőben vereséget szenvedett. A mérkőzés első menete még szorosan alakult, de a másodikban és a harmadikban egyértelműen a KondorKicsi ezzel sporttörténelmet írt: sorozatban ötödször nyert vb-t a light szabályrendszerben, amire eddig senki sem volt képes.

A női -60 kilóban Dancsecs Bojána két ellenfelénél bizonyult jobbnak a fináléig vezető úton, majd az első helyért az osztrák Nicole Trimmellel csapott össze. A Castrum SEC-Dinamica SE versenyzője az első két menetben rendre pár pontos előnyben volt, ám a harmadik elején a nagy erőket mozgósító rivális fordított. De ez sokat kivett belőle, így a remekül hajrázó Bojána visszavette a vezetést, s végeredményben 3:0-s sikerrel szerezte meg első világbajnoki címét a felnőttek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!