Sport

2009.10.19. 05:26

Pörczy ismét magyar bajnok - A világbajnokságra készül a testépítő

Magyar bajnoki címet nyert Pörczy Péter, az Öntöde SE testépítője. Egyben kvalifikálta magát az IFBB amatőr testépítő-világbajnokságára, melyet novemberben rendeznek Katarban.

Tóth Gábor

Kisvárdán rendezék az IFBB (International Federation of Body Buildind and fitness) testépítő magyar bajnokságot. A 100 kilósok között lépett közönség elé az Öntöde sportolója, Pörczy Péter is.

A vasi versenyző magabiztosan lett aranyérmes - így már kétszeres magyar bajnoknak vallhatja magát. Egyben kvalifikálta magát az IFBB amatőr testépítő-világbajnokságára, melyet novemberben rendeznek Katarban.

- A bajnoki címért, pontosabban az arannyal együttjáró automatikus vb-részvétel jogáért szálltam harcba - tudtuk meg a 34 éves Pörczy Pétertől.

- Az ob-n még nem voltam csúcsfombában, hiszen a 14 hetes felkészülésemet a vb-re hegyeztem ki, ennek ellenére jól teljesítettem, elégedett vagyok. Szeretném magamra fehívni a figyelmet a vb-n, s bejutni a profik mezőnyébe. Sajnos a honi szövetség alig-alig támogatja versenyzői kiutazását, így szinte önköltséges lesz a katari út. Érdekessség: szupernehézsúlyban hosszú évek óta nem volt magyar vb-résztvevő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!